10 ani de Logan. Îmi e dor de Bambina

Bambina 10 ani Exterior LOGAN 10 ANI
Cei de la Dacia m-au invitat zilele trecute la aniversarea a 10 ani de la lansarea primului Logan. Dacia Logan. Ce trece timpul!

Am zis să mă duc, mai ales că, de câteva luni, sunt pe cont propriu. Nu mai am un “trust” în spate şi dă bine să mă afişez ca independent.

“Combinaţia” se desfăşoară la “Stejarii Country Club”, undeva în Băneasa. Habar n-am de această locaţie. În drum, prietenul Dragoş Dumitrescu îmi face o surpriză: un set de cărţi de vizită, în care apar cele două locuri de muncă pentru care prestez: Eurosport şi www.adidobre.ro!

Eram sigur că pentru un asemenea eveniment Dacia va organiza ceva frumos şi va alege o locaţie pe măsură. Din “Jandarmeriei” o luăm pe prima la dreapta. “Stejarii”, scrie pe câteva indicatoare, care te duc direct la destinaţie.

Barierele şi paznicii care te întâmpină la intrarea în complex te duc cu gândul la ceva exclusivist. Şi chiar aşa e. Câtă discrepanţă în societatea românească… În urmă cu o oră eram în ghetoul meu din Mexic, iar acum sunt într-un cartier unde cineva îmi şopteşte: “Vezi blocul ăla? Cristi Chivu are apartament acolo. Cică a dat trei milioane de euro”.

“Aşa o fi”, zic.

Complexul are terenuri de tenis, de golf, de … De de toate. Şi piscină, cred. Am simţit asta în parcarea subterană.

Evenimentul organizat de Dacia e undeva la parter sau la “plus 1”. Dau de câţiva cunoscuţi, “jurnalişti vechi de auto”, această castă răsfăţată a presei. De altădată, aş putea spune, că acum doar unii se mai descurcă.

De la Dacia sunt toţi şefii, pe care îi cunosc de la alte astfel de întâlniri. La intrare suntem întâmpinaţi de câteva fete frumoase. Genul ăla de fete pentru care ai pune la bătaie salariul pe o lună doar ca să-ţi petreci un week-end cu ele.

Primesc un Paşaport! Pe bune, un paşaport! Scrie pe el “Logania”. Ceva mai încolo mi se pune viză! Nu e rea găselniţa organizatorilor.

Spectacolul aniversării celor 10 ani de la naşterea Loganului nu e lung, nu e plictisitor. E la obiect şi e de ţinută. Câţiva tineri, fete şi băieţi, se tăvălesc, într-un soi de dans modern, pe un Logan – first edition! “Flic flac”-urile executate pe sărmana maşină, duc la îndoirea plafonului. “Îi dai doi pumni din interior şi se rezolvă”, îmi spune Dragoş.

“Iar acum, Imnul Loganiei”, se aude în boxe. Urmează câteva acorduri muzicale şi vocea Paulei Seling, după părerea mea cea mai bună voce feminină autohtonă din ultimii mulţi ani. Pe ecrane apare Paula, într-o rochie albastră.

“E videoclip”, îmi spun. Întorc însă privirea, iar la vreo doi metri de mine e Paula Seling în carne şi oase. Cântă şi înaintează spre scenă pe un covor roşu. În spatele ei, condus cu atenţie de un tip îmbrăcat în costum, vine pâş-pâş un Logan nou-nouţ, ediţie limitată, aniversară, 2014.

Paula termină melodia, urmează câteva “spiciuri” ale şefilor de la Dacia, Paula mai cântă o bucată, chiar aia cu care s-a prezentat la Eurovision anul acesta, şi … liber la program.

Mă duc să văd Loganul ăla vechi mai de aproape şi brusc mi se face dor de Bambina.

Bambina Dobre, aşa cum o botezaseră fetele, Dacia mea Logan care m-a slujit preţ de cinci ani bătuţi pe muchie fără să-mi dea nici cea mai mică bătaie de cap.

Mă uit şi la cea nouă, dar parcă tot aia de pe podium cu plafonul înfundat în urma corgrafiei de mai devreme îmi place mai mult.

Paul Seling dă autografe. Mă duc şi eu mai aproape, cu paşaportul de Logania în mână. “E frumoasă rău Paula”, îi zic lui Dragoş.

Oamnii iau autograful de la Paula Seling, îi mulţumesc artistei şi pleacă. Îmi iau inima în dinţi, profit de un moment în care Paula e chiar singură, stigheră, îi cer un autograf, intru în vorbă cu ea, după care îi cer permisiunea de a ne fotografia. “Pot să vă ţin de braţ?”, mă întreabă ea.

Mă blochez, dar îmi revin repede. Îi spun cine sunt (Nu, n-a zis că a auzit de mine!!!), apoi vorbim de una de alta, în timp ce ea dă din nou autografe. Îi spun că “eşti cea mai bună voce feminină a României”. Îmi mulţumeşte. Apoi o întreb “de ce nu te-ai dus singură la Eurovision? Aveai mai multe şanse”! Iar Paula râde, nu răspunde la provocări.

Mai plictisesc puţin vedeta şi apoi mă retrag printre “jurnaliştii de auto”! Fac cunoştinţă şi cu Silvana Zeana, de la Dacia, cea care m-a invitat.

Vorbesc cu băieţii despre maşini, despre vechea şi noua Dacie Logan, despre visul meu de a-mi cumpăra un VW Lupo, vis care are toate şansele să se transforme cât de curând în coşmar!

Aşadar, 10 ani de Dacia Logan. Eu cu Bambina mea, despre care s-a scris chiar şi în “Adevărul”, am fost la schi în Austria, am bătut toată Bulgaria, am fost în Grecia şi Turcia. Era să uit: şi în Secuime, la Miercurea Ciuc, de nenumărate ori! Aproape 100.000 de km, cei mai mulţi afară.

Şi, repet, n-am avut nevoie de antinevralgic!

One thought on “10 ani de Logan. Îmi e dor de Bambina

 1. Buna Adi,

  Sa stii ca Logan-ul e o masina de incredere. S-a muncit mult la ea. S-a pus suflet.
  Si Loganul aniversar trebuie ca arata si se comporta bine.
  Pe linia de montaj cadenta de fabricatie e infernala. Stiu asta de la ai mei.
  (Trei frati si o cumnata, plus o sumedenie de rude si de vecini).
  Frate-meu Alex, are si el un Logan 1.4 pe benzina, alb, comun.
  A mers cu el peste tot, la Munte, la Mare, la rude, in Moldova, la piata, si nu i-a pus decat benzina si ulei.
  A schimbat cateva filtre, si cauciucurile de vara cu acelea de iarna. Masina nu-i germana, dar te duce unde vrei.
  Distributia a schimbat-o cu ocazia reviziei (la recomandarea Mecanicului).
  Acum ar vrea sa schimbe Logan-ul cu un Duster (la recomandarea Cumnata-mi).
  Mi-ar fi de folos unul, mi-ar trebui sa aiba cutie de viteze hidramata (Tu stii de ce).
  Asta, daca voi fi capabil sa muncesc si mai ales sa castig cat in doua vieti, altfel ramane un vis frumos…

  Numai Bine,

  C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *