Alessandro Zanardi a câştigat ultima etapă a sezonului din Cupa Mondială de Paraciclism, desfăşurată la Segovia

Alessandro Zanardi 3 Alessandro Zanardi 1
Italianul Alessandro Zanardi a dovedit încă o dată că este un sportiv de succes în handbiking: week-end-ul trecut, ambasadorul şi pilotul oficial BMW a obţinut victoria în clasamentul general al Cupei Mondiale de Paraciclism 2014, concurând în categoria MH5 (handbike masculin).

Pe lângă acest succes, el a fost învingător şi cu echipa de paraciclism a Italiei, câştigând Cupa Mondială pentru echipe.

Cupa Mondială este organizată de UCI (Union Cycliste Internationale / Uniunea Ciclistă Internaţională), iar finala sezonului 2014 a avut loc în localitatea spaniolă Segovia.

La categoria MH5 au fost organizate trei curse: vineri a avut loc proba de contratimp (22 de kilometri), sâmbătă a fost cea de fond (60 de kilometri), iar duminică s-a desfăşurat ştafeta echipelor (4 x 1 kilometru).

Alessandro Zanardi 4 Alessandro Zanardi 2

Campionatul Mondial de Paraciclism va avea loc între 28 august şi 1 septembrie, la Greenville (SUA).

În week-end-ul dinainte, Zanardi va reveni în cockpitul BMW Z4 GT3. Între 22 şi 24 august, pilotul oficial BMW va concura în cea de-a patra etapă a sezonului 2014 din Blancpain Sprint Series, pe Slovakia Ring în apropiere de Bratislava (Slovacia).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *