Autobaza lui Lăcătuş

Steaua a deschis scorul la Cluj, în meciul împotriva campioanei CFR, după care s-a băgat cu fundul în poartă. A încasat până la urmă un gol, dar a plecat neînvinsă, spre marea bucurie a patronului Gigi Becali, care a catalogat remiza din Gruia drept un rezultat „excepţional“ pentru Steaua. Modelul „Autobaza“, patentat cu ani în urmă de ultradefensivul Sorin Cârţu, este pus în practică şi la case mai mari. Aceasta a fost repetiţia cu public a „roş-albaştrilor“ înaintea confruntării de marţi, cu Fiorentina lui Mutu.

La Florenţa, Marius Lăcătuş mizează, probabil, pe acelaşi scenariu. Un egal cu echipa pregătită de Cesare Prandelli ar însemna mult pentru Steaua, după debutul cu stângul în noua ediţie a Ligii Campionilor, 0-1, acasă, cu Bayern München. Şi mai ales după ce a arătat la Cluj. Cu scuza că a jucat fără câteva piese de bază, Steaua s-a comportat în Gruia ca o echipă de pluton, venită pe terenul liderului cu gândul să nu încaseze multe goluri. Echipa lui Lăcătuş a reu- şit să egaleze performanţele echipelor Universitatea Craiova şi Poli Iaşi, care au remizat în acest sezon pe terenul campioanei, după evoluţii mult mai convingătoare decât cea a Stelei.

În schimb, campioana CFR Cluj nu s-a gândit sâmbătă seară niciun moment la jocul de miercuri, cu Chelsea, de pe teren propriu. Altfel nu se explică risipa de efort şi jocul ofensiv al ardelenilor. Tehnicianul Maurizio Trombetta, căruia şansa i-a surâs până acum, mizează în continuare pe condiţia fizică excelentă a elevilor săi, una dobândită în mandatul lui Ioan Andone, amănunt despre care italianul nu scoate, însă, nicio vorbuliţă. Pe „Olimpico“ din Roma, campionii au alergat timp de 90 de minute în ritmul cerut de Liga Campionilor. La fel şi sâmbătă seară, contra Stelei. Numai că, împotriva „roş- albaştrilor“, lui Trombetta nu i-au mai reuşit experimentele. Iar miercuri are examen greu, cu profesorul Felipe Scolari. Italianul ar trebui să-i ceară câteva sfaturi lui Lăcătuş şi, fără jenă, să adopte tactica „Autobaza“.

> Editorial aparut in cotidianul “Evenimentul zilei”, editia de duminica, 28 septembrie 2008

2 thoughts on “Autobaza lui Lăcătuş

  1. Uite ca repetitia generala de la Cluj a dat roade si Steaua a reusit un egal. Si asta fara “autobaza”. La Florenta, Steaua a jucat mult mai ofensiv ca vineri in campionat si poate ar fi meritat mai mult. Bafta la meci diseara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *