BOX: Wladimir Klitschko, omul fără adversar, urcă diseară din nou în ring!

vladimir2
Pugilistul ucrainean Wladimir Klitschko, 39 de ani, va urca diseara in ringul amenajat la „ESPRIT arena” din Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen, Germania, stadionul echipei de fotbal Fortuna Düsseldorf, pentru a-si pune la bataie cele patru centuri mondiale pe care le detine: WBA Super World, IBF World, WBO World si IBO World la categoria grea.
Adversarul lui Wladimir Klitschko este britanicul Tyson Luke Fury, 27 de ani, un pugilist care s-a facut remarcat in cariera sa de profesionist mai mult prin declaratiile sale sforaitoare si prin comportamentul din afara ringului.

Fara adversari de ani buni, dar hotarat sa continue sa bata recordurile marilor pugilisti din istoria categoriei grea, cel mai mic dintre fratii Klitschko va lupta pentru a 68-a oara la profesionisti.
Sportivul nascut la Zhangiztobe, in Kazakhstan, pe 25 martie 1976, a urcat pentru prima oara in ringul profesionist in urma cu aproape doua decenii, pe 16 noiembrie 1996.
Are in palmares 64 de victorii (53 prin KO) și 3 infrangeri (toate prin KO). Oamenii care l-au rapus pe Wladimir Klitschko sunt: americanul Ross Puritty (5 decembrie 1998), sud-africanul Corrie Sanders (8 martie 2003) si Lamon Brewster, tot american (10 aprilie 2004).
Ultimul meci disputat de Klitschko a fost cel cu Bryant Jennings, 25 aprilie anul acesta, americanul rezistand in fata campionului pe toata durata celor 12 reprize.

In lipsa de adversari, lui Wladimir Klitschko nu i-a mai ramas decat sa bata recordurile unor legende din istoria acestui sport, pugilisti care la vremea lor au avut adversari de temut.
Astfel, Klitschko e al doilea cel mai longeviv campion mondial, 9 ani si 6 luni aparandu-si cu succes invincibilitatea. Primul e legendarul Joe Louis, care a fost campion mondial timp de 11 ani si 8 luni, intre 1937 si 1948.
Cu 23 de meciuri de aparare a titlului, Klitschko e tot pe locul 2 si tot dupa Louis, cu 25!
Pentru o ne da seama de epoca pe care o traieste pugilistul ucrainean, in spatele sau la acest capitol se afla nume grele: Larry Holmes (20 de meciuri de aparare a titlului), Muhammad Ali (19), Lennox Lewis (14).
vladimir
Meciul dintre Wladimir Klitschko si Tyson Fury e programat diseara, de la ora 23.00 si va fi transmis in direct de Digi Sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *