Ce mică e lumea!

Am fost ieri la Ploieşti, la nea Dan Voicilă, pentru ultimul episod al materialului “Corifeii”. Cum fetele au rechiziţionat maşina şi au plecat la Miercurea Ciuc (din nou!), a trebuit să mă descurc. Am plecat cu un microbuz care m-a decărcat în Autogara de la Sud, de unde pe vremuri luam autobuzul spre Valea Călugărească. IRTA, nu ITP-ul! Să nu facem confuzii.

De la gară, m-a săltat prietenul Colonelul şi m-a dus pînă pe Logofăt Tăutu, la numărul 2, la nea Dan. După ce mi-am terminat treaba, am făcut cale întoarsă. Pe jos până la “Galerii”, apoi cu troleul (cred că am fost pentru prima oară în viaţă cu troleul prin Ploieşti). În drumul spre gară am făcut poze. Ca un turist!

Şi, în amintirea vremurilor de mult apuse, am încercat să plec spre Bucureşti făcând cu mâna la “ia-mă nene”! Nimeni n-a oprit, deşi maşini cu numere de Bucureşti au tot trecut. Incredibil.

M-am dus la gară. Niciun tren. Primul peste trei ore. Incredibil. La autogară, coadă era, dar microbuz, nu. Am înţeles că venea peste o jumătate de oră. Incredibil.

Aşa că am fugit din nou la “ia-mă nene”, de unde am fost pescuit de o vecină de pe Găgeni 88, cu care am copilărit şi pe care nu o mai văzusem de 15 ani. Incredibil!

“Nu te-ai schimbat deloc”, mi-a zis Cami Velican, vecina de la parter, care de fapt a stat mai întâi la etajul I, iar acum e o doamnă bine undeva prin Bucureşti. “Nici tu”, i-am întors complimentul.

Ce mică e lumea!

PS: Până la Bucureşti, evident, ne-am povestit vieţile, iar la despărţire ne-am promis că ne vom vedea mai des. Mai des de 15 ani!

One thought on “Ce mică e lumea!

  1. Ciudata ipostaza…sa fiti oaspete acasa!
    In alta ordine de idei, poate upload-ati pe blog pozele pe care le-ati facut la Ploiesti (eu sincer sunt curios…) :). Sau macar le dati colegilor de la EvZ. care se ocupa de campania “Orasul de vis” ca avem nevoie de un pic de reclama de la Centru:)

    P.S. Felicitari pentru articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *