Cinci dintr-o lovitura

Exact ca anul trecut! Ma rog, anul trecut nu erau cinci. Si atunci, si acum, reprezentantele noastre in Cupa UEFA si-au dat cu stingul in dreptul si au spus adio Europei fotbalistice inainte de a-i spune buna dimineata. Tipic mioritic. O singura echipa nu s-a facut de ris, aia a lui Porumboiu. Moldovenii aia, garnisiti cu sirbi si africani chiar au parasit competitia pe usa din fata, aplaudati de adversari. Doua remize in fata campioanei Cehiei! Nu e nici macar la indemina Stelei. Si asta in conditiile in care le-au lipsit citiva oameni de baza printre care domnul Gabriel Cinu.

Vorbeam cu cineva zilele trecute si ajunsesem la o parere comuna: faptul ca ierarhia din Liga lui mitica e mincinoasa. Si iata dovada: Dinamo, “echipa momentului in Romania”, “forma]ia cu cel mai bun atac din sud-estul Europei”, mama ranitilor cum am botezat-o eu acum vreo luna fiindca a legitimat in ultimii ani toti papitoii refuzati la export, s-a facut de ris. La fel si Unirea Urziceni, readusa cu picioarele pe pamint de nemtii de la SV Hamburg, cei care acum doua saptamini i-au dat dreptul lui meme stoica sa aiba vise erotice cu Cupa UEFA. Timisoara, cine mai stie a cui e, s-a saturat si ea destul de repede de cupele europene. Jucasera prea mult. In Giulesti, farmecul vietii isi traieste apogeul. Aidoma unui “montagne rouse”, Rapid si-a batut joc de tot capitalul de simpatie din debutul de sezon. Apropos, unde sunt jurnalistii aia care stateau 24 de ore din 25 calare pe portughezii si pe brazilienii Rapidului? Unde or fi? De ce nu-i mai cauta pe acestia? Macar pentru un cuvint de imbarbatare. Baietii aia chiar au nevoie de un prieten.

2 thoughts on “Cinci dintr-o lovitura

  1. Nici Unirea Urziceni nu s-a făcut de râs, nu doar Vasluiul. Dacă nu-l suporți pe Meme nu trebuie să ironizezi echipa pe care o conduce. 0-0 și 0-2 cu HSV sunt rezultate în limitele bunului simț, ba egalul din deplasare e chiar spectaculos. În ceea ce privește Rapidul, s-a făcut de râs doar prin joc și prin declarațiile superoptimiste ale oficialilor. Nu înțeleg de unde a venit statutul de favorită al Rapidului, mai ales într-o confruntare cu orice formație din Germania. Faptul că ai eliminat acum 2 ani 2 echipe nemțești nu înseamnă că ești nașul lor și, automat, e musai să-i mai elimini o dată. Timișoara putea mai mult, dar i-ar nu-s de acord: nu s-a făcut de rușine pentru că a jucat cu o echipă care a chinuit-o pe Fenerbahce în preliminariile Ligii. Singura care într-adevăr nu are scuze este Dinamo, pentru că NEC, cu toată școala olandeză de fotbal în spate, este o trupă subțirică.

  2. ce scoala olandeza frate ca unii nici nu stiu cum se pronunta NEC in romana. parlitii astia de “olandeji” se bucurau de parca ar fi castigat cupa uefa “pe onoarea mea” cum zice dragomir.Nec astia iau gol etapa de etapa in campionat iar “super atacul” lui dinamo nu ii da un go, in 2 meciuri! e fabulos ce se intampla la noi la romani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *