Ciorbă de legume. De vară, tati!

20150725_153228

Reţeta asta trebuia să se regăsească în serialul “Bumbeşti Piţic”!

Pentru că acolo, în Gorj, am mâncat ciorba asta de legume, uşor de gătit, dar mai ales uşor de consumat.

Asta apropo de canicula care îţi zădărniceşte tot elanul culinar în aceste zile.

Mi-a ieşit perfect, respectând reţeta doamnei Anişoara, mama bunului prieten Sorin Breazu.

Ca să nu vă mai stresez, trec la fapte!

REŢETĂ! Ciorbă de legume, marca “Bumbeşti Piţic”!

Ingrediente:
– 2-3 cepe
– un morcov
– 2-3 cartofi
– roşii, cinci bucăţi
– dovlecei, doi mici sau unul mai mare
– ardei gras, o bucată
– două ouă
– verdeaţă
– sare, piper

Mod de preparare:
– se curăţă ceapa şi se pune la călit, în oala în care facem ciorba!
– se adaugă morcovul, tăiat rondele
– apoi, cartofii, tăiaţi cubuleţe
– după ce se călesc toate, se adaugă apă
– şi sare, de asemenea piper (boabe n-ar fi rău, dar merge şi măcinat!)

– se lasă la fiert, aproximativ 20 – 25 de minute
– se pun roşiile: 2-3 întregi, apoi, ceva mai târziu, 2-3 tăiate cubuleţe
– se taie, tot cubuleţe, dovlecelul sau dovleceii (depinde de mărime), după care se “aruncă” în oală
– şi ardeiul gras va avea aceeaşi soartă!

– când se consideră toate ingredientele fierte, aproximativ 10-15 minute (din experienţa mea vă spun că ciorba mai bine să fie fiartă, decât să nu fie!), se drege cu ou!
– Nu se pune verdeaţă!!! Aceasta se pune în farfurie, pentru că e cald, iar ciorba ar putea fermenta!!! Aşa mi-a zis mama lui Sorin!!!

GATA!

PS: mi-a ieşit de belea! merge halită şi rece!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *