Cupa Asiei! De ce n-am să ţin cu Australia!

AFC-Asian-Cup-2015-2013-634999843132898151-289

Începe Cupa Asiei la fotbal! Acum, mai precis peste câteva minute, în direct la Eurosport 2! Cu prietenul Manolo Terzian pe post de comentator al “Match”-ului “nr. 1”, cel dintre Australia şi Kuwait.

Că, vorba aia, Australia, care e şi gazda competiţiei, e în Asia! Ne-am dat dracu’, tati, cu globalizarea asta!

Primul meu meci e mâine dimineaţă, de la ora 06.45 (cu Imnuri cu tot!). Asta înseamnă că mă voi trezi la ora 4.00 şi voi tăia panglica ziei şi la RATB şi la Metrou!

De câteva zile mă documentez pentru meciul Coreea de Sud – Oman. Ăsta e primul meu meci!

Şi, uite aşa, am citit, pe scurt e adevărat, şi despre istoria Omanului. Pe aia a Coreei de Sud o stăpâneam.

Şi am aflat că Omanul ăsta, despre care sunt convins că mulţi habar nu au unde e pe hartă, e condus de un băiat, sultan, fireşte, neînsurat, fără moştenitori, deşi are 75 de ani, mare iubitor al muzicii clasice, ce îşi cară în fiecare deplasare cei peste o sută de instrumentişti şi care l-a dat jos de pe tron pe tac-su în 1970 pe motiv că bătrânul era prea pămpălău şi conservator.

Şi am mai aflat că Omanul, ţară musulmană, e pe locul 45 în lume într-o ierarhie a celor mai sigure ţări. Noi pe unde pana mea suntem? Pe vreo 200, cred!

Cupa Asiei e pentru mine un nou prilej de a-mi îmbogăţi cultura generală. Că, vorba aia, toată viaţa ai de învăţat, de aflat şi de văzut.

Am fost în Australia acum mai bine de trei ani, în drumul meu spre Noua Zeelandă. De fapt nici n-am ieşit din aeroportul din Sydney. Am schimbat avioanele.

Australienii, din exces de zel, mi-au confiscat o sticlă de whisky, pe care o cumpărasem din “fri şop” Dubai, acolo de unde plecasem, şi care s-a prezentat la Antipozi în cel mai regulamentar mod cu putinţă: sigilată în pungă, cu bonuleţ, cu tot.

Bulangiii de australieni n-au ţinut cont de nimic, nici măcar de faptul că aveam să staţionez maximum o oră în sala de aşteptare.

Tocmai de aceea n-am să ţin la competiţia asta cu ţara gazdă! Pentru azi: Hai, Kuwait!

PS: Naţionala Arabiei Saudite, care debutează mâine la Cupa Asiei, împotriva Chinei, e pregătită de Cosmin Olăroiu! Iar în staff-ul lui Oli e un băiat simpatic, Eugen Nae se numeşte (foto, jos! Uşor de recunoscut!)!

nae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *