Dor de fotbal

Bună dimi! După mai bine de două luni de nebunie fotbalul se întoarce. Deși multe țări au pus cruce actualului sezon, iar altele încă mai bâjbâie fără busolă, fără vreo idee, Germania, locomotiva Europei, și-a luat inima în dinți și a decis că fotbalul trebuie să meargă mai departe, chiar și fără unul dintre principalii protagoniști, publicul.
Pentru cât timp? Nu știm.

Astăzi, 1.Bundesliga și 2.Bundesliga programează primele meciuri de la declanșarea pandemiei. La noi, toate meciurile sunt pe Digi Sport. Am onoarea să fac parte din acest week-end, istoric l-aș numi. Emoțiile nu lipsesc, sunt ca acum 16 ani, când am comentat pentru prima oară.

De câteva zile „am înroșit” telefonul cu Germania, de unde prietenul Christian Clemens, consilierul meu pe fotbalul german (ce, doar politicienii și șefii să aibă consilieri?!) mi-a transmis o mulțime de informații neprețuite.
Vă aștept de la ora 14.00, să ne încălzim cu un Erzgebirge Aue – SV Sandhausen. Apoi, de la 16.30, vom vedea RB Leipzig – SC Freiburg.
Știu, e greu să-i faci concurență unui derby precum BVB – Schalke, dar vom încerca.

Ce trebuie să înțelegem noi din acest nou început? Faptul că viața merge mai departe, tati!

PS: În toată această pauză competițională am comentat pentru prima oară meciuri de FIFA 20, sper că am scris bine, jucate de fotbaliști. Prima ediție a ePremier League, câștigată de Wolverhampton Wanderers, cu un antrenor-jucător, Diogo Jota, fantastic, și eCupa României, acolo unde s-a impus Universitatea Craiova lui Mihai Roman. Nu m-am plictisit!

  • atenție la oră, e ora Germaniei! La noi, cu o oră în plus!
    foto: kicker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *