Final dramatic la Spa-Francorchamps – Două BMW Z4 GT3 în Top 10

Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium
Şase neutralizări cu Safety Car, o întrerupere de 60 de minute şi un final palpitant: piloţii şi echipele BMW au avut parte de o cursă plină de evenimente, care în final a întins nervii la maximum, cu ocazia celei de-a 66-a ediţii a cursei de 24 de ore ce a avut loc pe circuitul de la Spa-Francorchamps (Belgia).

După 527 de tururi, Dirk Werner (Germania), Lucas Luhr (Germania) şi Markus Palttala (Finlanda) – aflaţi la comenzile #77 BMW Z4 GT3 – au încheiat pe locul al doilea.

A fost prima clasare pe podium pentru BMW Sports Trophy Team Marc VDS în cursa de casă din Ardeni. Circuitul este la doar 140 de kilometri de sediul echipei, la Gosselies (Belgia).

Victoria în cursa de 24 de ore a revenit piloţilor Audi Laurens Vanthoor (Belgia), René Rast (Germania) şi Markus Winkelhock (Germania), care au reuşit să depăşească BMW Z4 GT3 cu doar 15 minute înainte de finalul cursei şi au câştigat cu un avans de 7,077 secunde – una dintre cele mai mici diferenţa din istoria Spa.

A doua cea mai bună echipă BMW, Ecurie Ecosse, s-a clasat şi ea în Top 10. Alexander Sims, Oliver Bryant, Andrew Smith şi Alasdair McCaig (toţi din Marea Britanie) au fost recompensaţi pentru performanţa foarte bună cu locul al şaptelea în clasamentul general, ceea ce a reprezentat poziţia a doua în categoria Pro-Am Cup în care au concurat.

Eric Clément, Benjamin Lariche, Nicolas Armindo şi Olivier Pla (toţi din Franţa) au realizat o impresionantă cursă de recuperare cu BMW Z4 GT3 înscris de Team TDS Racing. Pornit de pe locul al 46-lea, cvartetul francez a reuşit în final să încheie pe poziţia a 16-a în clasamentul general şi pe a şasea în clasa Pro-Am. Stefano Comandini, Eugenio Amos, Stefano Colombo şi Michela Cerruti (toţi din Italia), care au reprezentat ROAL Motorsport, au trecut linia de sosire pe locul al 35-lea.

Piloţii BMW au avut parte de un maraton turbulent, cu numeroase incidente şi şase neutralizări cu Safety Car. Clasica de anduranţă a făcut o pauză de 60 de minute după un accident foarte ciudat. BMW Sports Trophy Team Marc VDS a rămas concentrată de-a lungul întregii curse şi nu a făcut nicio greşeală.

Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium

Echipa condusă de Bas Leinders (Belgia) s-a aflat la conducerea întrecerii până cu 15 minute înainte de final. Cu toate acestea, din cauza unei probleme tehnice ce a fost cauzată de ABS, Werner – cel care a pilotat în ultimul schimb – nu a reuşit să-şi apere poziţia de lider în ultimele tururi.

Cel de-al doilea BMW Z4 GT3 al BMW Sports Trophy Team Marc VDS, pilotat de Maxime Martin (Belgia), Augusto Farfus (Brazilia) şi Jörg Müller (Germania), a fost lovit de ghinion. După 140 de tururi, echipajul a fost obligat să aducă maşina cu numărul de concurs 66 la garaj cu mult înainte de final. Nick Catsburg (Olanda), Jens Klingmann (Germania), Henry Hassid (Franţa) şi Pierre Thiriet (Franţa) au încheiat şi ei competiţia mai devreme, cu #12 BMW Z4 GT3 al Team TDS Racing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *