Froch sau Groves? Aceasta e întrebarea!

Froch Groves

Mi-ar fi plăcut să scriu “Froch sau Bute? Aceasta e întrebarea!”. Lucian al nostru, însă, a ieşit din lumina reflectoarelor. Impresariat strâmb, Lucian Bute e acum, conform www.boxrec.com, abia pe locul 9 în lume la “semigrea”. La o categorie unde numărul 1 mondial e, de săptămâna trecută, un alt canadian, Adonis Stevenson, un pugilist cu un stil lipsit de spectaculozitate şi pe care, dacă nu greşesc, Lucian l-a refuzat în mai multe rânduri, pe vremea când ambii boxau la “supermijlocie”, pe motivul că n-ar fi un adevrsar pe măsură.

Aşadar, Froch sau Groves? Aş merge pe mâna lui George Groves, 26 de ani, un pugilist cu o ascensiune fulminantă şi care a avut tupeul anul trecut să-l pună-n cur pe Carl Froch şi apoi să-l domine pe cel care, cred, i-a pus capăt carierei lui Lucian Bute.

În noiembrie, arogantul Froch a primit o adevărată lecţie. Mai mult de viaţă, decât de box. A avut nevoie de ajutorul unui băiat, Howard John Foster, care urcase în ring alături de cei doi pentru a fi echidistant şi nicidecum pentru a ţine partea cuiva. Arbitrul de ring a fost de la început fanul lui Froch.

Într-o lume în care jocurile de culise hotărăsc de multe ori soarta partidelor şi destinele pugiliştilor, Howard John Foster venise, clar, cu temele făcute. Şi-a jucat rolul perfect.

Până la urmă, fără măgăria de la “Phones 4u Arena” din Manchester n-am fi avut, probabil, această revanşă ce se anunţă incendiară. N-am fi avut adrenalina rezultată din sutele de articole scrise pe marginea acestui duel, care, dau pariu, se va transforma într-o triologie.

Revanşa Froch – Groves se va disputa diseară, nu într-o sală, ci pe un stadion! Şi nu oricare, ci pe “Wembley” din Londra. Gala începe undeva în jurul orei 20.00, iar “main event”-ul e programat cel mai probabil pe la ora 22.00 sau 23.00, ora noastră. Gala va putea fi urmărită, fireşete, pe net, dar şi la TV. La noi transmite Digi Sport 1, care conform programului de pe site, va intra în direct cu “Wembley”-ul pe la 20.45. Cred că voi alege varianta net-ului, dar asta e mai puţin important.

Voi încerca acum să vă dau câteva date despre gală, aşa cum o făceam pe vremea când scriam la Evz!

Locaţie: “Wembley Stadium”, Wembley, London, United Kingdom
Commission: British Boxing Board of Control
Promoter: Eddie Hearn (Matchroom Boxing)
Matchmaker: Neil Bowers
Television: United Kingdom SKY Box Office   USA HBO   Hungary Sport 2   Denmark TV 3 Sport 1   Australia Main Event   Sweden TV 10   Norway Viasat Sport

Meciuri:
Gamal Yafai vs. Jack Heath – supercocoş
Martin Joseph Ward vs. Ian Bailey – superpană
Anthony Joshua vs. Matt Legg – grea
Jamie McDonnell vs. Tabtimdaeng Na Rachawat – cocoş; meci de titlu mondial WBA World (vacant)
James DeGale vs. Brandon Gonzales – supermijlocie
Kevin Mitchell vs. Ghislain Maduma – uşoară
Carl Froch vs. George Groves – supermijlocie; meci în care Froch îşi pune la bătaie cele două centuri mondiale, IBF şi WBA Super World

CARL FROCH
36 de ani
34 de meciuri la profesionişti: 32 de victorii (23 prin KO), două înfrângeri (-)

GEORGE GROVES
26 de ani
20 de meciuri la profesionişti: 19 victorii (15 prin KO), o înfrângere (TKO)

Alte meciuri tari în această noapte în boxul profesionist

Locaţie: “Sala de Armas Agustín Melgar”, Ciudad Deportiva Magdalena Mixhuca, Iztacalco, Distrito Federal, Mexico
Srisaket Sor Rungvisai vs. Carlos Cuadras – meci de titlu mondial WBC categoria supermuscă

Locaţie: “Cotai Arena”, Venetian Resort, Macao, Macao S.A.R., China
Simpiwe Vetyeka vs. Nonito Donaire – meci de titlu WBA Super World categoria pană
Nicholas Walters vs. Vic Darchinyan – meci de titlu WBA World categoria pană
Evgeny Gradovich vs. Alexander Miskirtchian – meci de tilu mondial IBF categoria pană
Chris Avalos vs. Yasutaka Ishimoto – meci de titlu IBF Pan Pacific categoria supercocoş

Locaţie: “König Palast”, Krefeld, Nordrhein-Westfalen, Germania
Felix Sturm vs. Sam Soliman – meci de titlu mondial IBF categoria mijlocie

One thought on “Froch sau Groves? Aceasta e întrebarea!

  1. Mda…. Baiatul asta, Groves, are parte numai de arbitri cretini… Nici macar nu a intentionat sa-l numere… Ce daca a cazut cu piciorul pliat? Ai vazut ca imediat ce nea’ arbitrul a inceput sa dea din brate ca abandon, Groves a dat sa sara in sus, protestand? Daca era asa de lovit cum credea arbitrul, atunci ar fi ramas jos… Nu zic ca stiu eu ca s-ar fi ridicat si ar fi putut continua, dar era normal MACAR sa-l numere… mama lui de box, pe care cretinii astia il terfelesc cum vor ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *