„Găzarii” şi-au făcut magazin

Primul fan shop din istoria echipei de fotbal Petrolul Ploieşti a fost deschis aseară în urbea lui nenea Iancu.

Sute de ploieşteni s-au înghesuit să cumpere o cană, un tricou, o scrumieră ori un fular cu însemnele echipei de fotbal Petrolul Ploieşti la magazinul deschis în incinta Galeriilor Comerciale din capitala judeţului Prahova. La inaugurare au fost prezenţi şi fotbaliştii petrolişti, în frunte cu managerul general Vivi Răchită. Acesta e primul magazin de profil al Petrolului şi a fost deschis la iniţiativa membrilor galeriei ploieştene.

Dintre fostele glorii ale „găzarilor” a fost prezent doar Mircea Dridea, fostul mare atacant al Petrolului din anii ’60. „Într-adevăr, e un moment istoric. Ce au făcut aceşti copii este extraordinar”, a declarat, pentru evz.ro, Mircea Dridea. Printre cei care au ciocnit un pahar de şampanie la inaugurarea fun shopului s-a numărat de asemenea şi Ion Radu, fost preşedinte al ploieştenilor, de numele căruia se leagă ultima mare performanţă a Petrolului, câştigarea Cupei României în 1995. Radu şi Mihai Cristache, fostul „vice” al clubului, absent de la eveniment, au format în anii ’90 celebrul cuplu al „Fraţilor Dero”.

Primii care şi-au cumpărat suveniruri au fost chiar fotbaliştii petrolişti. Căpitanul Cristi Vlad şi-a echipat “juniorul” în culorile galben şi albastru. Fanii au profitat de prezenţa jucătorilor, au cumpărat rapid postere cu echipa Petrolul şi au luat autografe. În goana după cumpărături, platourile cu mâncarea adusă pentru protocol şi şampania din pahare au rămas neatinse!

După inaugurarea magazinului, Vivi Răchită a băgat echipa în cantonament. Mâine, în ultima etapă a turului Seriei I a ligii secunde, Petrolul joacă, acasă, cu liderul Victoria Brăneşti. Din păcate pentru găzari, de la meciul de mâine va lipsi căpitanul Cristi Vlad, care e suspendat.

>Articol apărut în ediţia Online a cotidianului Evenimentul zilei, vineri 4 noiembrie 2009

2 thoughts on “„Găzarii” şi-au făcut magazin

  1. La plecarea mea din magazin (dupa o ora jumatate de la deschiderea magazinului) am remarcat acelasi lucru…faptul ca protocolul era aproape neatins! Semn ca suporterii au venit acolo sa cumpere, nu sa manance pe banii clubului! Oricum, frumoasa atmosfera! Incet, incet, intram in normalitate!

    P.S. Mi-a facut placere sa va cunosc in persoana! 🙂

  2. Revin cu o informatie…in primele doua zile (joi seara si vineri toata ziua) s-au vandut materiale in valoare de 100 de milioane de lei vechi. Azi am trecut din nou pe la magazin inainte de meci si era lume destula care cumpara. Pana acum se pare ca deschiderea magazinului este un real succes iar oficialii se gandesc sa deschida si-un pub pentru suporteri pana-n Craciun (cel putin asa se zvoneste)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *