Gigi Becali

Pina la urma Gigi a ajuns acolo unde ii e locul. Nu mai conteaza cum. Nu mai conteaza nici cine l-a trimis la bulau. Conteaza ca Gigi a trait cea mai mare umilinta a vietii sale. Si asta la doar 12 ore dupa ce mulsese oaia in direct la ProTV. La 36 de ore dupa ce acelasi ProTV difuzase la stiri un reportaj amplu despre viata mitocanului acasa, la Pipera. Televiziunile, fara exceptie, il pling pe Gigi. E doar produsul lor. Si va marturisesc, fara ironie, e greu, foarte greu sa creezi un personaj precum Gigi. Un om care in orice societate civilizata ar fi fost marginalizat si expediat acolo unde se afla in acest moment, in spatele gratiilor. Intr-un top 300 al rusinilor pe care un om le poate trai de-a lungul vietii, puscaria (cu tot tacimul ei, adica arestat, incatusat), e pe primul loc. Nimic nu se poate compara cu privarea de libertate. Am simtit ceva asemanator in primele luni de armata, inainte de 1989. Cine isi mai aminteste, sunt convins, imi da dreptate.

As fi vrut sa scriu cel putin 100 de motive pentru care Gigi ar merita sa nu mai iasa din spatele gratiilor niciodata, chiar daca as fi contrazis cu “live”-uri din Pipera sau cu mai stiu eu ce. In acelasi timp, insa, sunt constient ca mitocanul a intrat la mititica la comanda, in baza unei diversiuni grosolane. Imaginea cu Gigi parasind curtea casei din Pipera salutind oamenii de la volanul masinii sale cu mascatul in dreapta ramine epocala. De 24 de ore romanul e lipit de micul ecran pentru a urmari acest meci. A uitat de criza!

In acelasi timp insa, tocmai in Afganistan, un militar roman, plecat la capatul pamintului pentru a cistiga un ban, moare impuscat. E mai important insa Gigi.

La Paris a aterizat Obama. Un spectacol grandios. Gigi il bate in popularitate si pe primul presedinte afroamerican din istoria SUA.

Luni sau peste 29 de zile, Gigi va iesi de la pirnaie. Ascultati-ma: cu o popularitate si cu o reclama ce vor bate toate recordurile analfabetului. De asta imi e teama. Gigi ne bate pe toti. Din pacate.

3 thoughts on “Gigi Becali

 1. Daca ai fi vazut ce show facea Giovanni Becali azi dimineata la 3 pe OTV…Butonam ca sa ajung pe Sport1, sa te aud comentand Academica-Belenenses si am dat de mafiotul ala.Meciul de la portughezi a fost de 2 ori mai frumos ca unul de Liga1.Ziceati si voi in comentariu:” Macar aici mai vedem o tactica respectata, ceva fotbalisti de viitor sau antrenori care au fost pe la Mallorca”.

 2. ai dreptate.din pacate.dar uitandu-ma la el cu catuse la maini,parca mi s-a facut mila.poate cu ocazia asta se mai potoleste.cu felul in care l-au saltat nu pot fi de acord.te salut si te citesc.asa ca… ai grija ce scrii.

 3. Buna,

  Sunt de acord in totalitate cu tine. Evenimentele din ultimii 19 ani sunt cea mai buna demontratie a transformarilor pe care banii le produc in oameni, intr-o tara care nu a avut niciodata o traditie in domeniul educatiei la scara nationala. Dar asta e o discutie prea grea ca sa o putem dezvolta pe un colt de pagina electronica.
  Insa eu sunt optimist. Sunt sigur ca peste 20-30 de ani lucrurile se vor aseza pe fagasul normal. Putem compara Romania cu o otelarie. Cand se scoate o sarja, mai intai se vede spuza. In 10-20 de ani o vom indeparta incet-incet si apoi vom cali otelul. Sa avem rabdare si incredere.
  Societatea de tip capitalist le va regla pe toate, dar in timp. Sa nu jduecam viitorul tinand cont doar de prezentul tarii noastre.
  Altul e motivul pentru care scriu.
  Oferta Sport1 e destul de bogata si cred ca ati realizat o frumoasa imbinare intre doua sporturi de echipa – fotbal si rugby. Desi pana acum cativa ani am fost un chibit al fotbalului, recunosc ca rugby-ul este cu adevarat un sport al echipei, in care fiecare om de pe teren, fie 15, fie 13, sunt parte fundamentala din intreg. Nu stiu ce planuri au patronii postului, dar daca mai cumpara drepturile pentru o alta competie, din orice sport, nu o sa mai putem urmari week end de week end confruntarile, pentra ca deja pentru un singur canal de sport sunt prea multe competitii. Exista in plan pentru viitorul apropiat lansarea Sport2, asa cum e in Ungaria? Si in alta ordine de idei Sport1 a licitat si ea pentru Primera Division?
  Succes in continuare!
  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *