Gigi Becali

Pina la urma Gigi a ajuns acolo unde ii e locul. Nu mai conteaza cum. Nu mai conteaza nici cine l-a trimis la bulau. Conteaza ca Gigi a trait cea mai mare umilinta a vietii sale. Si asta la doar 12 ore dupa ce mulsese oaia in direct la ProTV. La 36 de ore dupa ce acelasi ProTV difuzase la stiri un reportaj amplu despre viata mitocanului acasa, la Pipera. Televiziunile, fara exceptie, il pling pe Gigi. E doar produsul lor. Si va marturisesc, fara ironie, e greu, foarte greu sa creezi un personaj precum Gigi. Un om care in orice societate civilizata ar fi fost marginalizat si expediat acolo unde se afla in acest moment, in spatele gratiilor. Intr-un top 300 al rusinilor pe care un om le poate trai de-a lungul vietii, puscaria (cu tot tacimul ei, adica arestat, incatusat), e pe primul loc. Nimic nu se poate compara cu privarea de libertate. Am simtit ceva asemanator in primele luni de armata, inainte de 1989. Cine isi mai aminteste, sunt convins, imi da dreptate.

As fi vrut sa scriu cel putin 100 de motive pentru care Gigi ar merita sa nu mai iasa din spatele gratiilor niciodata, chiar daca as fi contrazis cu “live”-uri din Pipera sau cu mai stiu eu ce. In acelasi timp, insa, sunt constient ca mitocanul a intrat la mititica la comanda, in baza unei diversiuni grosolane. Imaginea cu Gigi parasind curtea casei din Pipera salutind oamenii de la volanul masinii sale cu mascatul in dreapta ramine epocala. De 24 de ore romanul e lipit de micul ecran pentru a urmari acest meci. A uitat de criza!

In acelasi timp insa, tocmai in Afganistan, un militar roman, plecat la capatul pamintului pentru a cistiga un ban, moare impuscat. E mai important insa Gigi.

La Paris a aterizat Obama. Un spectacol grandios. Gigi il bate in popularitate si pe primul presedinte afroamerican din istoria SUA.

Luni sau peste 29 de zile, Gigi va iesi de la pirnaie. Ascultati-ma: cu o popularitate si cu o reclama ce vor bate toate recordurile analfabetului. De asta imi e teama. Gigi ne bate pe toti. Din pacate.

2 thoughts on “Gigi Becali

  1. Daca ai fi vazut ce show facea Giovanni Becali azi dimineata la 3 pe OTV…Butonam ca sa ajung pe Sport1, sa te aud comentand Academica-Belenenses si am dat de mafiotul ala.Meciul de la portughezi a fost de 2 ori mai frumos ca unul de Liga1.Ziceati si voi in comentariu:” Macar aici mai vedem o tactica respectata, ceva fotbalisti de viitor sau antrenori care au fost pe la Mallorca”.

  2. ai dreptate.din pacate.dar uitandu-ma la el cu catuse la maini,parca mi s-a facut mila.poate cu ocazia asta se mai potoleste.cu felul in care l-au saltat nu pot fi de acord.te salut si te citesc.asa ca… ai grija ce scrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *