Idiocracy

Natura s-a supărat pe noi şi ne trimite în plin noiembrie săgeţi de foc. Şi asta spre bucuria bizonului, care se îngrămădeşte în parcuri, ori, sub influenţa alcoolului, face o baie în mare. E clar, ceva e în neregulă, dar parcă nu mai contează. Preocupaţi să trăim clipa, uităm de viitor şi ne îngropăm trecutul.

Zilele trecute, citeam din posturile vechi. Plus comentariile. Cineva vorbea, la un moment dat, de pelicula americană “Idiocracy”. Aşa că am dat pe google şi am găsit un site unde am putut vedea filmul în condiţii normale. Era şi titrat.

N-am putut să râd la filmul acela, chiar dacă e considerat o comedie. M-a luat în schimb cu friguri. Cel care a făcut filmul nu e un geniu, dar, cu siguranţă, e un băiat deştept.

Scenariul filmului se desfăşoară, în faza sa incipientă, chiar sub ochii noştri. Acum. În film e vorba despre Statele Unite, dar având în vedere că e vorba de un film, putem muta acţiunea oriunde în lume.

Latru aici pe acest blog amărât de ceva vreme. Nu mă aude multă lume. Cei care mă înţeleg însă, intră şi citesc banalităţile mele în continuare. Acesta e şi motivul pentru care nu închid blogul.

Am susţinut mereu că societatea noastră, pentru că doar la ea mă refer, se diluează îngrijorător. Iar acest proces e politică de stat. Fără a fi neamuri cu Nostradamus, realizăm repercurisiunile pe termen lung ale acestui fenomen de îndobitocire cu bună ştiinţă a poporului român. Mă întreb ce am putea să facem într-o lume guvernată de şpagă, prost gust, oportunism, impostură, non-valoare, kitsch? Putem oare face ceva?

Deocamdată, nu. Din păcate. Mă uit la mediul în care trăiesc. E dezastru dacă nu ai o relaţie. Iar greutăţile ne-au transformat şi pe noi. Uităm uneori de respect, uităm de bun simţ, uităm să mai iubim, uităm ce  e acela altruism. Atunci… Ce pretenţii să avem la cei care au făcut din mitocănie o virtute?

E sfârşit de an. Dacă prime nu se mai dau, pentru că e criză, atunci haideţi să dăm premii. Fără bani! Să fiţi atenţi la clasamentele făcute la acest sfârşit de an, indiferent de domeniu. Te doare capul. Ierarhiile ultimilor ani în România, aproape peste tot, s-au făcut pe cumetrii, pe spirit de gaşcă. De ce oare în 2010 va fi altfel?

Să fim serioşi…

One thought on “Idiocracy

  1. Draga Adrian,
    Chiar nu latri pe acest blog, ceea ce spui poate pentru unii sunt banalitati…eu fac parte din categoria celor care asteapta sa le povestesti ceva, orice, pentru ca o faci cu atata talent de care poate nici tu nu iti dai seama…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *