Jocurile Olimpice de Vară au fost amânate!

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat astăzi amânarea Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo din acest an. Decizia CIO, una previzibilă, a fost luată în colaborare cu guvernul japonez.

În urma unei convorbiri telefonice de urgență ce a avut loc în această dimineață între Shinzō Abe, premierul Japoniei, și Thomas Bach, președintele CIO, cele două părți au căzut de acord că, în contextul pandemiei de coronavirus, este imposbilă desfășurarea la termenul stabilit a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați în Jocurile Tokyo 2020, Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo 2020 vor avea loc acum cel târziu în vara anului 2021”, au anunțat organizatorii.

Comitetului Internațional Olimpic și Comitetului de Organizare Tokyo 2020 au publicat și o declarație comună:

„În circumstanțele actuale și pe baza informațiilor furnizate astăzi de Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și primul ministru al Japoniei au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice cu numărul XXXII de la Tokyo trebuie să fie reprogramate anul viitor, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice și a comunității internaționale”.

Este pentru prima data în istoria de 124 de ani a Jocurilor Olimpice moderne când o ediție a jocurilor este amânată. În trei rânduri competiția a fost anulată din cauza celor două războaie mondiale: 1916, 1940 și 1944.

Ieri, cu o zi înaintea deciziei CIO, Canada, Australia și Statele Unite ale Americii u anunțat că nu vor trimite sportivi la Tokyo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *