Jocurile Olimpice de Vară din acest an sunt în pericol! Canada e prima națiune importantă care a anunțat că nu va trimite sportivi la Tokyo!

Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2020 de la Tokyo au intrat în zodia incertitudinii după ce Canada a devenit prima țară importantă care a anunțat că nu va participa, informează BBC și CBS.

Comitetul Olimpic și Paralimpic canadian a declarat că a luat „decizia dificilă” de a se retrage după consultarea sportivilor, a cluburilor și a guvernului canadian, după care a „solicitat de urgență” Comitetului Internațional Olimpic, Comitetului Paralimpic Internațional și Organizației Mondiale a Sănătății să amâne jocurile pentru anul viitor.

„În timp ce recunoaștem complexitățile inerente în jurul unei amânări, nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța sportivilor noștri și a comunității mondiale”, se arată în declarația canadienilor, care au postat ulterior un mesaj pe Twitter în care se spunea: „Amânați astăzi. Cuceriți mâine”.

Australia a spus de asemenea că este „clar” că jocurile nu pot merge înainte și le-a spus sportivilor săi să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2021.

Este de așteptat ca CIO (Comitetul Internațional Olimpic) să decidă soarta jocurilor în cel mult patru săptămâni. Ceremonia de deschidere a JO de la Tokyo e programată pentru 24 iulie.
Primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, a recunoscut pentru prima dată că jocurile ar putea fi amânate.

foto: Facebook Canadian Olympic Foundation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *