La meci, la Valu lui Traian!

Cum nu pot supraviețui fără sport, fără fotbal nici măcar atunci când am o zi liberă și îmi propun să mă rup, așa, de cotidian, azi am asistat la un meci de juniori tocmai la Valu lui Traian. Mă aflam prin zona Constanței, iar cineva mi-a șoptit: „E derby la juniori la Valu lui Traian”.
Așa am urmărit meciul dintre Farul Constanța și Academica Clinceni, campionatul de juniori U19, Seria a 3-a, etapa a 19-a! Asta ca să vedeți că sunt pregătit!
Disputat pe un teren nesperat de bun, meciul dintre juniorii Farului și cei ai Clinceniului a fost unul echilibrat, câștig de cauză având constănțenii, scor 1-0. „Greu, dar meritat”, ar fi sunat pe vremuri titlul cronicii unui asemenea meci!
Am văzut câțiva jucători interesanți. Unul dintre ei, Claudiu Robert Băciuț, un atacant împrumutat de Fcsb la Farul, piesă. Din păcate, un jucător din categoria „Brânză bună în burduf de câine”. I-am și zis la final: „Tati, depinde doar de tine să nu te pierzi”. Dar am impresia că sfatul meu a venit cam tîrziu, deși mulți m-ar putea contrazice spunându-mi că e prea devreme să fac asemenea afirmații. Să deie Bunuțul să mă fi grăbit!
Al doilea, un puști de doar 17 ani, mezinul lotului constănțean, fundaș dreapta azi, dar am înțeles că joacă și stânga, deși lui îi place în bandă, „pentru că am viteză”, spune el, pe nume Angel Fodor.
M-am bucurat să-l revăd pe Ion Constantinescu, fostul mare jucător al Farului din anii 70 și 80. Ploieștean de-al meu, crescut de Petrolul, acolo unde a și apucat să joace alături de frații Dridea și de ceilalți superjucători ai găzarilor, Ion Constantinescu a ajuns la Farul Constanța în 1969, atunci când avea doar 19 ani. Eu aveam doar doi!
La 70 de ani, profesorul Constantinescu arată enervant de tânăr și încă nu s-a plictisit de fotbal! M-am și tras în poză cu el!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *