Mayweather

Mărturisesc faptul că nu l-am înghiţit niciodată pe Floyd Mayweather junior. Nu îmi plac oamenii aroganţi indiferent de valoarea lor. Tocmai de aceea, ca şi în multe alte dăţi, şi în această dimineaţă m-am rugat să-l văd pe încrezutul Mayweather la podea, cu faţa tăbăcită de pumnii adversarului. Am crezut că pentru un mexican, banii nu contează atunci când i se iveşte ocazia să-l facă praf pe Mayweather la el acasă, în America, şi într-un context favorabil. Arogantul a fost fluierat la Las Vegas (locaţie destul de aproape de Mexic) chiar şi în timp ce se intona imnul Statelor Unite, atunci când spectatorii din sală vedeau imagini cu acesta la vestiare.

Revenit după aproape doi ani de absenţă, Mayweather ne-a arătat nouă, tuturor, că e un mare campion, indiferent dacă lui Adi Dobre îi place sau nu. Cu un talent ieşit din comun şi cu o inteligenţă de care nu l-am bănuit vreodată, Mayweather m-a învins şi pe mine, odată cu Marquez. Pentru că, indiferent de şmecheriile care se fac şi de sforile care se trag în boxul profesionist, e greu să ţi-i treci pe răboj ca victime pe Genaro Hernandez, Diego “Chico” Corrales, Jesus Chavez, Jose Luis Castillo, Arturo Gatti, Carlos Manuel Baldomir, Oscar De La Hoya ori Juan Manuel Marquez. Toţi, şmecheri de şmecheri în boxul profesionist.

Şi, una peste alta, Mayweather are doar 32 de ani şi o tonă de creier în plus faţă de cel pe care îl consider cel mai mare pugilist al tutror timpurilor, dar şi numărul 1 la capitolul fraieri, Mike Iron Tyson.

PS: Nu cunosc motivul pentru care sport.ro a transmis gala de la MGM Grand Garden Arena cu comentariul original. Pentru mine a fost  o mare surpriză. Dacă aş fi ştiut, m-aş fi trezit mai devreme de main eventul galei. Oricare ar fi fost motivele, inclusiv tehnice, chiar dacă sunt sigur că nu acestea au fost, salut decizia celor din Pache. Pentru că atîta timp cât în România comentatorii, nu doar de box, se numără pe degetele de la mâini şi de la picioare, e preferabil să asculţi comentariul chiar şi în limba chineză sau în arabă. E o experienţă.

Cred că următorul meci al lui Mayweather nu poate fi decât împotriva lui Manny Pacquiao. Anul viitor, tot la Las Vegas, şi pe mulţi, foarte mulţi, bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *