Noul model Jaguar XE

Jaguar 1 Jaguar 2

După prezentarea oficială, care a avut loc la Londra în septembrie anul trecut, modelul Jaguar XE a ajuns în sfârşit şi în România.

Premium Auto, importatorul oficial Jaguar Land Rover pentru România, a prezentat în această săptămână publicului român cel mai nou model din gama Jaguar, modelul XE.

Jaguar XE este singurul model din segmentul său care utilizează o structură monococă, construită preponderent din aluminiu. Această structură extrem de robustă, şi totodată uşoară, împreună cu suspensia faţă cu braţe duble triunghiulare şi suspensia punte spate multi-link sunt elemente fundamentale pentru dinamica inovatoare a modelului XE.

În ceea ce priveşte consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon, rezultatele au fost excepţionale: datorită noilor motorizări diesel Ingenium, modelul XE înregistrează valori de 3.8l/100 km şi 99g/km CO2 – devenind cel mai economic Jaguar de până acum.

Dispunând de motorul supraalimentat de 3.0 litri V6, pe benzină, motor împrumutat de la multi-premiatul Jaguar F-TYPE, varianta XE S este capabilă să ajungă de la  0 la 100 km/h în 5.1 secunde.

Interiorul spaţios oferă un înalt nivel de confort, iar materialele şi finisajele, lucrate cu măiestria distinctă a Jaguar, diferenţiază modelul XE de orice alt model din segmentul său.

Jaguar interior Jaguar int 2

Sistemul infotainment InControl, complet nou, oferă tehnologii de ultimă generaţie pentru a conecta maşina şi pasagerii cu exteriorul.

Ecranul tactil de 8 inchi oferă un acces uşor şi intuitiv către toate funcţiile disponibile şi aplicaţiile mobile iOS şi Android.

Sistemul de tracţiune All Surface Progress Control (ASPC) – dezvoltat în baza experienţei de decenii în off-road Jaguar Land Rover – poate restabili în numai câteva secunde tracţiunea prin control electronic în situaţiile în care aderenţa la suprafaţa de rulare este scazută, indiferent de vreme.

Tehnologia de proiecţie laser permite sistemului Head Up Display să genereze imagini clare şi cu un contrast ridicat (spre exemplu detalii despre viteză şi navigaţie), care rămân vizibile chiar şi în lumina directă a soarelui.

O cameră video stereo este montată în spatele oglinzii retrovizoare pentru a oferi o imagine 3D a drumului: aceste date de mare precizie sunt folosite de funcţii precum frânarea autonomă de urgenţă şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare.

XE este şi primul model Jaguar echipat cu Servodirecţie Asistată Electric, reglată pentru a oferi un răspuns instantaneu, cu un consum de energie scăzut, comparativ cu sistemele hidraulice.

Din punct de vedere al cumpărătorului, Jaguar înregistrează cel mai mic cost total de întreţinere a unui model din portofoliu, dar şi cel mai redus nivel al emisiilor înregistrate de un model Jaguar până în prezent.

Jaguar XE va dispune de trei motorizări: două motorizări Diesel de 2.0 litri dezvoltând 163 CP şi, respectiv, 180 CP,  două motorizări pe benzină, de 2.0 litri, dezvoltând  200 CP şi, respectiv, 240 CP şi o motorizare pe benzină, de 3.0 litri dezvoltând 340 CP.

Modelul XE este deja disponibil spre comercializare, iar preţul porneşte de la 31.900 EUR fără TVA.

În premieră pentru un model Jaguar, oferta de preţ include 3 ani de service gratuit şi 5 ani de garanţie integrală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *