Romania – Danemarca

Am ajuns la Cluj, dupa un drum de peste 7 ore. Calculat de la iesirea din Bucuresti. Doar din Salajan pina la Pacii am facut o ora. E frig, dar e civilizatie in Ardeal. Asta te face sa te simti bine. Chiar foarte bine. Nu e nevoie nici macar de calorifer. Deschid televizorul si butonez.

Pe TVR 1 e o piesa cu Horatiu Malaele. As fi putut scrie ca am urmarit-o pina la capat, cu in interes enorm. Nu! Sunt prea obosit pentru activitati intelectuale!

Pe TVR 2 e Replay. Se joaca Romania – Danemarca, meciul in urma caruia tricolorii au mers din nou la Mondiale, dupa o pauza de 20 de ani. 15 noiembrie 1989. Comentariul , original, e jalnic, dar ce mai conteaza. Se deruleaza imagini jenante cu generalii patrunsi in vestiarul echipei pentru a le multumi fotbalistilor pentru marele succes. In numele partidului, bine-nteles. “Aveti un video din partea noastra pentru fiecare!”, a strigat unul dintre generali. “Sa traiasca”, au urlat baietii nostri! “Federatia si oamenii din jurul federatiei va anunta ca duminica nu se mai disputa etapa din Divizia A”, a strigat si Mircea Pascu, presedintele FRF (sper sa nu fi gresit. Cred ca Pascu a fost. Sau Mircea Angelescu, nu mai conteaza). “Uraaaaa”, au explodat tricolorii. Doamne, Doamne, cita ipocrizie. Oricum, infinit mai mica decit ceea ce vedem azi. Ce tineri erau Hagi, Ando, Dan Petrescu! Ce nas avea Gica Popescu! Ce slab era Lupu! Imi amintesc ca n-am avut bani sa merg la acel meci. L-am urmarit la camin, in Agronomie, iar dupa fluierul final, cind Ienei multumea partidului si dedica victoria congresului al XIV-lea, ne-am dus sa cumparam bere pe datorie. Ce vremuri!

Pe B1 TV, Florin Calinescu ne da lectii de democratie. Dupa citeva minute, in acelasi studio, apare Gigi Becali, cel care ar fi in stare sa-si insceneze moartea doar-doar va mai aduna ceva voturi la alegerile la care invit lumea sa nu mearga indiferent de motivatiile ce-mi vor fi prezentate.

Pe Prima TV, intr-un serial de doi lei, descopar o fosta iubita! Dupa 5 minute imi aduc aminte si numele ei. Nu arata rau, chiar daca au trecut mai bine de 10 ani de la ultima noastra intilnire!

La AcasaTV, Ileana Ciuculete ne explica cum face ea dragoste cu iubitul ei peste tot prin casa. Mai ales in pat! Dar si prin bucatarie, prin baie, etc.

Pe Jetix ruleaza Spioanele, unul dintre multele filme care le-au captat atentia fetelor mele in ultimii ani. Apropos, era sa uit. Am vorbit cu fetele mele, Ana Larisa si Maria Alexandra. Se pregateau de culcare si m-au distrus cu nevinovatul “Tati, ne e dor de tine”. Le-am rugat sa invete poeziile pentru serbarea de sfirsit de an pina cind ma voi intoarce.

Am inchis televizorul. Ma duc sa citesc. Pentru a 22-a oara “Aventurile bravului soldat Svejk”, de Jaroslav Hasek, unul dintre cele mai tari romane din istoria literaturii universale. O tragi-comedie fabuloasa, scrisa cu un har divin de unul dintre cei mai mari scriitori ai tuturor timpurilor. Cind ma voi intoarce acasa, am sa postez pe blog citeva fotografii facute la Praga, la “U Kalicha”, circiuma bravului soldat Svejk.

PS: N-am scris nici un cuvint de CFR Cluj si de meciul cu AS Roma. M-am luat cu vorba si am uitat. Promit sa scriu miine. Si asa nu am prea multe amanunte.

2 thoughts on “Romania – Danemarca

  1. salutare din nou 🙂
    nu pot sa nu va povestesc ceva ce am remarcat eu duminica seara, ceva ce mie mi se pare destul de interesant. am observat ca la orice fel de stiri de la orice fel de post tv, se spune despre episodul cu retardatii aia de la dinamo care au cantat maneaua stelei…eu i-am inteles pe ei…atat ii duce capul…dar pe milioanele de dinamovisti chiar nu i-am inteles. sa te oftici ca 3 retarzi au cantat maneaua stelei, in loc s-o cante pe a lui dinamo :))) eu ma distrez copios la fiecare discutie purtata cu dinamovisti. saracii de ei,ce gauri negre trebuie sa fie in capetele lor…
    in fine…vroiam sa va spun ca dumi0nica seara am fost la caru cu bere, unde intamplator a venit si pulhac. era insotit de 3 persoane, 2 fete si un barbat. vreau sa spun ca toata seara a ras de s-a tavalit la masa, a baut niste bere si s-a cuibarit langa domnisoara de langa el. foarte foarte foarte misto. a doua zi era la stiri, avea o voce distrusa si zicea ca el nu mai poate nici sa se recupereze bine din cauza acestui eveniment care l-a afectat profund. cum plm sa mai tii cu vreo echipa din tara asta ? si sa-ti mai cauti si idoli printre fotbalisti…

  2. Da’ Steaua lor , unde e Steaua lor ? Unde e Gigi , unde e mustaciosul de Argaseala ? 🙂

    Si acum se practica lozinci de genul ” aveti un video” care suna cam asa: “azi jucati pe 10 mii de coco..” , ” daca castigati azi , taiem maine porcul impreuna” !!! Trist dar adevarat. Traim vremuri de care ne vom aminti cu dispret peste cativa ani.Imi imaginez ca pentru intelectuali e un chin sa respiri acelasi aer cu inteligenta lor infantila. Poate doar modestia lor(a intelectualilor) iesita din comun le-ar indulci amarul. Inchei cu o fraza citita in Portretele lui Zoe Busulenga rostita de George Enescu: “nu imi pot permite luxul sa fiu deznadajduit …” . Multumim pentru raza de lumina pe care ne-o oferi zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *