Se bate Pac-Man! Pacquiao, tati!

manny 1 manny 2

Pugilistul filipinez Emmanuel Dapidran Pacquiao, zis Manny, zis Pac-Man, urcă din nou în ring.

Pacquiao, 35 de ani, va da piept azi cu americanul Christopher Mark Algieri, 30 de ani, într-o partidă ce va avea drept miză titlul WBO World la categoria welter, 66, 7 kilograme, deţinut de filipinez.

Cu două victorii din tot atâtea partide în 2013 (la Brandon Rios şi Timothy Bradley), Pacquiao a făcut uitat anul 2012, când a contabilizat două înfrângeri (la Timothy Bradley şi la Juan Manuel Marquez).

Palmaresul lui Pac-Man, care e nr. 2 mondial la “welter”: 56 de victorii (KO 38), 5 înfrângeri (KO 3) şi 3 egaluri.

Chris Algieri, locul 7 mondial la “superuşoară”, categorie imediat sub “welter”, şi deţinător al titlului WBO World la această categorie, are doar 6 ani de box profesionist.

Algieri e neînvins în cele 20 de meciuri disputate până acum (20 de victorii- 8 prin KO), dar, pe mine unul, nu m-a impresionat până acum.

În afara lui Ruslan Provodnikov, de la care a luat titlul WBO World la “superuşoară”, cu greu găseşti un pugilist cu nume în palmaresul lui Algieri.

În gala de la “Cotai Arena”, Venetian Resort, Macao, Macao S.A.R., China, în afara main-event-ului Pacquiao – Algieri, se mai dispută două meciuri de titlu mondial:

Vasil Lomachenko – Chonlatarn Piriyapinyo (WBO World – categoria pană)

Jessie Vargas – Antonio DeMarc (WBA World – categoria superuşoară)

La gală e prezent, din postura de coechipier al lui Manny Pacquiao, şi românul Lucian Bute, cel care s-a accidentat acum câteva zile şi a amânat întâlnirea de la începutul lunii viitoare cu Roberto Bolonti, de la Montreal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *