Succes remarcabil pentru Alessandro Zanardi, ambasadorul mărcii BMW, la Campionatele Mondiale de paraciclism

Zanardi_la_Campionatele_Mondiale_de_paraciclism_SUA_2014_small_800x532 Zanardi_la_Campionatele_Mondiale_de_paraciclism_SUA_2014_small_800x587
Trei competiţii, două medalii de aur şi o medalie de argint: la Campionatele Mondiale de paraciclism, desfăşurate sub egida UCI la Greenville (statul Carolina de Sud, SUA), Alessandro Zanardi (Italia) a confirmat din nou că este unul dintre cei mai buni ciclişti cu dizabilităţi din lume.

Ambasadorul mărcii BMW şi pilotul oficial BMW a sărbătorit numeroase succese în categoria MH5 (handcycle masculin).

Joia trecută, el a câştigat proba de ştafetă cu echipa naţională a Italiei, sâmbătă şi-a apărat titlul mondial la contratimp, iar luni a obţinut medalia de argint în proba de fond pe şosea.

În închiderea Campionatelor Mondiale de la Greenville, sportivii au parcurs un traseu de 61,2 kilometri, Zanardi fiind campionul en-titre la startul întrecerii.

Concursul s-a dovedit a fi un adevărat thriller. Grupul fruntaş format din mai mulţi ciclişti a mers compact de la start până aproape de sosire, iar soarta cursei avea să se decidă pe ultimii metri.

Până aproape de linia de sosire, Zanardi şi rivalul său sud-african, Ernst van Dyk, au luptat din greu pentru cununa de campion mondial. De această dată, van Dyk a fost cel care a triumfat, trecând linia de sosire cu doar câteva sutimi de secundă în faţa lui Zanardi, ocupantul poziţiei a doua.

Rezultate Alessandro Zanardi

Ştafetă: 1. Italia (Vittorio Podesta, Luca Mazzone, Alessandro Zanardi) 34:13; 2. SUA (William Groulx, William Lachenauer, Daniel Cnossen) +0:39; 3. Elveţia (Jean-Marc Berset, Tobias Fankhauser, Heinz Frei) +1:48.

Contratimp: 1. Alessandro Zanardi (Italia) 25:21,98; 2. Ernst van Dyk (Africa de Sud) +30,97; 3. Tim de Vries (Olanda) +35,28.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *