Teste DTM: Heikki Kovalainen în acţiune cu BMW M4 DTM

DTM Test, Eurospeedway Lausitz DTM Test, Eurospeedway Lausitz
La doar o săptămână după ce Marco Wittmann (Germania) a triumfat pe istoricul circuit de la Nürburgring (Germania), BMW Motorsport a efectuat patru zile de teste ca pregătire pentru faza finală a sezonului DTM.

Timp de patru zile, piloţii BMW au parcurs peste 3000 de kilometri pe Lausitzring (Germania), acelaşi circuit care, la 14 septembrie, va găzdui cea de-a opta etapă a competiţiei destinată turismelor.

În cadrul testelor de pe “EuroSpeeway Lausitz”, la volanul unui model BMW M4 DTM, şi-a făcut debutul şi fostul pilot de Formula 1 Heikki Kovalainen (Finlanda).

În vârstă de 32 de ani, pilotul originar din Suomussalmi (Finlanda) a participat la 111 curse în elita curselor de monoposturi, între 2007 şi 2013.

Când Kovalainen a câştigat primul său Grand Prix în 2008 pe Hungaroring (Ungaria), acelaşi circuit care a găzduit şi DTM în luna iunie a acestui an, el a fost acompaniat pe podium de actualul pilot BMW DTM Timo Glock (Germania), cel care s-a clasat pe locul al doilea.

Kovalainen a profitat de şansa oferită la Lausitzring pentru a se acomoda cu BMW M4 DTM. Pentru BMW Motorsport, programul de test a inclus numeroase intervale lungi atât cu anvelope principale, cât şi cu cele opţionale.

De asemenea, inginerii au testat numeroase variante de setare, care nu ar fi fost posibile altfel din cauza timpului limitat pentru antrenamente în week-endurile de cursă DTM. Testul a avut loc pe acelaşi circuit care va găzdui a opta cursă din actualul sezon DTM. Datorită acestui fapt, BMW Motorsport a putut folosi cele patru zile de la Lausitz pentru a pregăti în detaliu cursa următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *