1.Bundesliga! Ultima etapă, tati!

Am onoarea să închid sezonul 2016-2017 al 1.Bundesliga! Azi, 20 mai, de la ora 16.30, pe Eurosport 2, va începe (de fapt intrăm în direct de pe la 16.15!) ultima transmisie a sezonului!
Începem pe „Allianz Arena” din München, acolo unde FC Bayern va sărbători, indiferent de rezultatul meciului cu Freiburg, titlul cu numărul 27! Al cincilea consecutiv, al 26-lea în Bundesliga.

bundesliga2

Vom merge apoi pe „Westfalenstadion” din Dortmund și pe „Wirsol Rhein-Neckar-Arena” din Sinsheim, pentru a urmări duelul de la distanță dintre Borussia și Hoffenheim pentru ultimul loc ce duce în grupele UEFA Champions League în sezonul viitor.

Dăm o raită pe „Volksparkstadion” din Hamburg, acolo unde se dispută cel mai tare meci al rundei, HSV – Wolfsburg, decisiv pentru stabilirea echipei care va merge la baraj! Trecem de asemenea pe „RheinEnergieStadion” din Köln, dar și pe „Olympiastadion” din Berlin!

Va fi o nebunie de transmisie!

bundesliga 3

Așadar, se încheie sezonul în 1.Bundesliga! A fost un sezon frumos, într-unul dintre cele mai frumoase campionate din lume. Nu spun cel mai frumos, dar, cu siguranță, pot afirma că 1.Bundesliga e cel mai civilizat, cel mai disciplinat și cel mai bine organizat campionat din lume. Îmi vor lipsi imaginile cu publicul de pe arenele din primele două ligi germane. Îmi vor lipsi multe, tati…
Asemenea momente sunt triste. Pentru subsemnatul!
Auf Wiedersehen, tati!

PS:
– Ne întâlnim totuși cu 1.Bundesliga și cu 2.Bundesliga în zilele de 25 și 29 mai, atunci când sunt programate cele două manșe ale barajului pentru „supraviețuire-promovare”!
– Vreau să-i mulțumesc public prietenului Christian Clemens pentru ajutorul acordat și de-a lungul acestui sezon, pentru sutele de ore „pierdute” pregătind împreună meciurile din primele două ligi germane. Fără ajutorul lui, comentariile mele nu ar fi avut probabil sare și piper. Sau, poate, ar fi avut, dar nu în cantitățile necesare!

bundesliga4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *