25 de ani de BMW Seria 8

25 de ani de BMW Seria 8 c 25 de ani de BMW Seria 8 b 25 de ani de BMW Seria 8 a25 de ani de BMW Seria 8 d

Aproximativ 260 de fani şi 120 de automobile s-au reunit la München şi Dingolfing pentru o întâlnire internaţională organizată de BMW Group pentru a sărbători aniversarea acestui coupé exclusivist de lux.

La lansarea sa pe piaţă era un model de avangardă şi îşi păstrează strălucirea atemporală chiar şi în prezent, chiar dacă au trecut 25 de ani de când BMW Seria 8 a avut premiera mondială.

Comunitatea internaţională a fanilor modelului s-a reunit week-endul trecut în Bavaria pentru a sărbători, iar evenimentele au inclus o paradă spectaculoasă cu 120 de automobile la sediul BMW Group prin care pasionaţii au evidenţiat dragostea comună pentru acest coupé exclusivist al mărcii.

BMW Seria 8 s-a evidenţiat ca un model de referinţă în istoria coupé-urilor BMW care datează încă din anii ’30. Cu un design curat, automobilul cu numele de cod “E31” a lansat o provocare celor mai elegante coupé-uri sport din lume printr-un concept caracterizat de eleganţă, atribute de performanţă impresionante, o varietate de inovaţii şi exclusivitate.

BMW 850i, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 1989, a reprezentat o demonstraţie a experienţei în dezvoltare pe care o deţinea constructorul auto din München, dezvăluind nu doar noul limbaj de design revoluţionar, ci şi o serie inegalabilă de detalii tehnologice care îşi făceau debutul în industria auto.

Designul caroseriei cu formă de pană era evidenţiat, în principal, de capota lungă în coborâre (care ascundea farurile retractabile), liniile cursive, absenţa montanţilor B şi un spate tăiat drept – toate acestea etalau dinamica şi farmecul noului coupé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *