ADI DOBRE: Iarna câinilor

Borcea şi acoliţii săi au transformat gruparea din Ştefan cel Mare într-o veritabilă staţiune balneoclimaterică pentru toţi frustraţii.

Acum două săptămâni, după victoria ciudată de la Timişoara, oficialilor din Ştefan cel Mare nu le mai era suficient aerul din jur. Îşi umflaseră piepturile şi priveau restul competitoarelor de la înălţimea primului loc, unul mai mult decât mincinos, pentru că Dinamo nu reuşise să agonisească decât un punct din disputele cu principalele contracandidate la titlu, Steaua, Rapid şi CFR Cluj. Umilinţ a din derby-uri nu a avut însă darul să le taie greaţa şefilor de lângă Spitalul de Urgenţă. Dezastrul a venit în ultimele două runde, când „roş-albii“ au fost puşi la colţ de două foste divizionare secunde, Urziceni şi Braşov. Au început lamentă rile, iar oamenii din loja dinamovistă au coborât cu picioarele pe pământ. Printre lacrimi, simpaticul, dar infantilul Cristi Borcea şi-a reamintit de un basm din copilărie, „Hainele noi ale împăratului“, scris de Hans Cristian Andersen. Fostul vânzător de butelii a realizat şi el, exact ca în celebra poveste, că echipa sa e în fundul gol, în ciuda faptului că s-a cheltuit o avere pe jucători transferaţi în ultimii ani. Aceştia se simt la Dinamo precum pensionarii la Techirghiol. Borcea şi acoliţii săi au transformat gruparea din Ştefan cel Mare într-o veritabilă staţiune balneoclimaterică pentru toţi frustraţ ii eşuaţi prin campionatele străine sau prin vestiarele rivalelor. Plătiţi ca în Vest, fotbaliştii lui Dinamo şi-au dat pe faţă arama balcanică.

Liga Campionilor s-a îndepărtat de „câini“ precum Fata Morgana. Liniştea din Ştefan cel Mare a fost înlocuită şi ea. În locul acesteia s-a declanşat un adevărat taifun care va mătura tot ceea ce s-a făcut bun la Dinamo. Politica falimentară dusă în ultimii 18 ani în Ştefan cel Mare va continua, pentru că oamenii vor rămâne aceiaşi. Iar declaraţia amuzantă a lui Vasile Turcu: „M-am minţit pe mine însumi şi vreau mă fac om serios“, se va şterge la prima apariţie televizată, la fel de repede ca zăpada aşternută ieri peste Braşov.

> Editorial aparut in cotidianul Evenimentul zilei, editia de duminica, 23 noiembrie 2008

2 thoughts on “ADI DOBRE: Iarna câinilor

  1. orice meci de la englezi e mai tare decat steaua-dinamo. in primul rand steaua-dinamo nu mai e demult un meci de fotbal…e un prilej de a arata care e mai prost pe lumea asta, mai tiganizat, mai ‘smecher’…mai roman. sa se mai uite pulea la fotbalul romanesc, eu mi-am bagat focussat si prind sport1 :))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *