Alessandro Zanardi. Atât!

Alessandro Zanardi 1 Alessandro cooc
Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) a reuşit o revenire de succes la Brands Hatch, de data aceasta cu modelul BMW Z4 GT3 înscris de ROAL Motorsport.
Pe circuitul unde a cucerit trei medalii – două de aur şi una de argint – în probele de “handbike” din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra, italianul a reuşit să încheie al cincilea în cursa principală din cea de-a doua etapă a sezonului 2014 din Blancpain Sprint Series. Rezultatul este cu atât mai spectaculos cu cât el a luat startul de pe poziţia a 17-a, loc pe care îl ocupase în manşa de calificare desfăşurată în dimienaţa zilei de cursă.

Mai mult, Zanardi nu numai că a trebui să învingă concurenţa, ci a trebuit să lupte şi împotriva căldurii, lucru cauzat de protezele pe care le poartă.

În egală măsură fericit şi obosit, italianul a declarat: “Wow, a fost chiar greu. Cel puţin, pe bicicletă puteam să respir. Pur şi simplu, aveam impresia că sunt într-o tigaie aflată pe foc. La începutul cursei nu a fost rău pentru că avem echipamentul răcit, ceea ce a funcţionat. Apoi, după 25 de minute de cursă, am spus arrivederci confortului, aşa că a început lupta din cockpit. A fost unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut, pe trei sau pe patru roţi. Pe viitor putem îmbunătăţi situaţia pentru că vom folosi un sac mai mare pentru răcire. Chiar dacă maşina se va îngreuna cu cinci kilograme, pot fi mai rapid pentru că îmi voi putea răcori corpul. Un lucru amuzant legat de rezultat este că urăsc numărul 17. În Italia este considerat numărul care aduce ghinion. Mai degrabă îmi place numărul 13, dar cred că la 47 de ani este timpul să renunţ la acest gen de superstiţii”.

Onoarea de cel mai bine clasat model BMW a revenit unui BMW Z4 GT3 înscris de BMW Sports Trophy Team Brazil, cu echipajul Sergio Jimenez – Caca Bueno (ambii din Brazilia), care s-a clasat pe locul al treilea în ambele curse. Cele două manşe au fost câştigate de Hari Proczyk (Austria) şi Jeroen Bleekemolen (Olanda). De obicei, doi piloţi împart cockpitul unei maşini, dar regulamentul permite ca sportivii cu dizabilităţi, precum Zanardi, care are ambele picioare amputate, sau piloţii din categoria Bronz, cu vârsta de peste 30 de ani, pot concura individual.

Clasamentul piloţilor:
1. Maximilian Buhk, Maximilian Götz 51p; 2. Hari Proczyk, Jeroen Bleekemolen 42p; 3. Sergio Jimenez, Caca Bueno 33p; 4. Mateusz Lisowski, Vincent Abril 23p; 5. César Ramos, Laurens Vanthoor 22p; … 8. Alessandro Zanardi 10p; … 14. Stefano Colombo, David Fumanelli 1p.

Clasamentul echipelor:
1. HTP Motorsport 51p; 2. Grasser Racing Team 44p; 3. Belgian Audi Club Team WRT 38p; 4. BMW Sports Trophy Team Brasil 35p; 5. G-Drive Racing 23p; … 9. ROAL Motorsport 12p.

Calendar Blancpain Sprint Series 2014:
Nogaro Coupes de Pâques (Franţa) – 18-21 aprilie; Brands Hatch (Marea Britanie) – 17-18 mai; Zandvoort Masters (Olanda) – 4-6 iulie; Slovakia Ring (Slovacia) – 22-24 august; Algarve (Portugalia) – 5-7 septembrie; Zolder (Belgia) – 18-19 octombrie; Baku World Challenge (Azerbaidjan) – 1-2 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *