Anonimii

Citim de ceva vreme ziarele prin intermediul internetului. E un moft pe care nimeni nu-l banuia acum citiva ani. Tot din momentul in care au fost lansate catre public editiile on-line ale diverselor publicatii din toata lumea, pe Terra a aparut o noua specie, anonimul. Anonimul e cel care, sub protectia … anonimatului, intra pe net, injura, isi striga frustrarea, refuleaza si isi transforma complexele in virtuti. Isi alege un pseudonim, tot din complex, si improsca in jurul sau cu laturile pe care creierul sau retardat le produce. Uneori nu foloseste nici macar pseudonim, ci pur si simplu o da anonima. Stateam de vorba zilele trecute cu Herea, Calin Herea, colegul de la Evenimentul zilei, despre ofensiva anonimilor pe net. Despre acei oameni care si-au facut o pasiune, poate chiar o meserie, din a injura, a critica, doar de dragul de a injura si de a critica. Am dezbatut problema asta mai multe minute. Mult mai mult decit ar merita toti acesti indivizi sa le acorzi. Cred ca psihologii si psihiatrii ar putea sa vorbeasca mult mai mult despre aceasta noua specie umana aparuta in era internetului. In cazul meu, recunosc faptul ca tocmai acest motiv m-a determinat sa-mi fac atit de tirziu un blog. Chiar daca pina la urma blogul e ceva personal, stiam ca oricine iti poate citi gindurile. Iar de la asta pina la injuraturi nu mai e decit un pas. M-am bucurat sa cred ca voi avea un cerc aparte de cititori, oameni care chiar daca nu gindesc precum o fac eu, macar sa-mi respecte gindurile. De Sarbatori m-am trezit pe mail cu citeva jigniri care au avut darul, recunosc, sa ma bulverseze. Intr-atit incit am fost la un pas de a inchide blogul. Asa cum a facut-o Cristi Delcea. Asa se explica tacerea mea din ultima luna.

2 thoughts on “Anonimii

  1. Salut revenirea dvs !

    Va citesc de fiecare data cu placere si ma gandesc ca nu e normal sa da-ti satisfactie celor ce va doresc raul. Eu va apreciez si v-as ruga sa va ganditi in primul rand la cei ce va simpatizeaza asa cum sunteti , nu la ce e mai rau. V-am ascultat comentariul de la meciul lui Ajax si mi-a placut naturaletea cu care vorbiti. Aici , pe blog , n-ati avut parte de nici un conflict si sper sa fie asa mereu. Eu va rog sa nu inchideti blogul si sa scrieti cat de des puteti! Stiti , unii dintre noi va apreciaza munca si interesul pe care il oferiti publicului larg prin textele publicate. Numai bine !

  2. acum o vreme preferam sa-i injur de morti si de familii, prietene, catei, neveste si toate cele.
    dar mi-am dat seama ca pierd timpul.
    anonimul nu este nimic altceva decat un fraier perseverent, cu o putere de concentratie minima (de genul lui michael phelps), capabil sa-si urmeze un singur drum in viata: acela de a injura pe altii.
    mai nou ma amuza sa-i vad pe altii cum se chinuie. iti recomand sa faci si tu acelasi lucru. fara socuri sau bulversari, pentru ca idiotii nu vor decat sa te indispuna. eventual poti sa-i chemi s-o dati parte in parte, iti iei un trancan si le zbori coa… pardon testiculele, ca sa le stergi numele si potentialii urmasi de pe fatza pamantului. e o masura cam violenta, dar trebuie sa starpesti raul din radacina, nu-i asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *