Bucurie de copil! Cel mai curat fotbal!

meci balon 8Mare meci mare la “balonul” din prelungirea bulevardului Metalurgiei. “Amicalul” dintre AS Tinere Speranţe şi Young Tigers, echipe care îşi desfăşoară activitatea sub acelaşi acoperiş, a încins spiritele!

De câteva zile copiii nu mai vorbesc despre altceva. Pentru cei mai mulţi dintre micuţi, jocul reprezintă debutul în fotbal. După săptămâni şi luni de antrenamente a sosit şi vremea primului joc. Unii nu îşi pot stăpâni emoţiile. “Tati! Ştii, eu nu mă simt prea bine. Nu cred că pot să joc”, îi spune un puşti tatălui său. Acesta îl îmbărbătează, iar copilul acceptă să treacă peste durerile închipuite şi să joace. Trei fetiţe de nouă ani, de la grupa profesorului Gheorghe Marinescu, de la Tinere Speranţe, vor debuta şi ele! Vor evolua alături de băieţi.
E cald, soare! Câţiva părinţi au fugit de la serviciu pentru a face galerie micilor fotbalişti.
Undeva, pe o bancă, copiii sunt supervizaţi de Mircea Pascu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, fost membru în Comitetul Executiv al UEFA!
Încălzirea e făcută ca la carte! Cei mici primesc maiouri, pe care le îmbracă peste tricourile cu care au venit de acasă.

Începe jocul! Larma iscată ca din senin mai aduce câţiva spectatori la joc. Părinţii strigă la odraslele lor! Antrenorii la fel. E haos! Nu e o joacă, ci un meci adevărat. Un puşti de aproximativ 8 ani, de la Tinere Speranţe, îşi joacă perfect rolul de ultim apărător: degajări, alunecări! “Bravo, Boboş! Aşa, tată”, se aude vocea antrenorului Dan Zidaru.

Se fac schimbări. Uneori ca la hochei. Antrenorii celor două echipe schimbă liniile. Toţi copiii vor să joace. Intră şi fetele. Două dintre ele sunt surori. Gemene! Lovesc bine balonul şi nu joacă la întâmplare. Încearcă să fie atente şi la joc şi la sfaturile antrenorilor.
Se marchează primul gol. În poarta celor de la Tinere Speranţe. “Un gol venit contrar cursului jocului”, vorba vechilor cronicari de fotbal!

La o pătrundere energică a unui atacant advers, curajosul portar al celor de la Tinere Speranţe se accidentează! Antrenorii se duc spre locul faptei. Lacrimi, ţipete, dar nu e nimic grav! Se face înlocuire.
Nimeni, sau aproape nimeni, nu mai ţine contabilitatea golurilor.

În atacul celor de la Tinere Speranţe e titular Mario, un puşti de doar şase ani. Înzestrat cu un talent incredibil, acesta face spectacol. E încurajat în permanenţă de bunicul său, cel care îl creşte. Părinţii lui Mario sunt la muncă în Italia, parcă, fiecare pe cont propriu, şi l-au cam uitat pe micuţ.
După aproape de 50 de minute, se aude fluierul de final de meci.

Ca să nu se supere cineva, se trece şi la executarea loviturilor de departajare! Aici trebuie să bată toată lumea. Obligatoru! Puştiul dintre buturile celor de la Young Tigers are stofă de portar. Se vede de la o poştă. Apără câteva “penalty”-uri! Vine şi rândul celor trei fetiţe. Mai întâi gemenele! “Paşii mărunţi şi şiret plin”, îi strigă antrenorul primei fetiţe. Iar micuţa are o execuţie de senzaţie. La fel şi sora ei!
A fost pierdută socoteala golurilor. Nimeni nu ştie cine a câştigat de fapt.

Micuţii însă, fetele şi băieţii de la AS Tinere Speranţe şi Young Tigers, se consideră cu toţi învingători. Şi chiar sunt învingători!

– material scris de dragul acestor copii, postat atât aici, cât şi pe evz.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *