Bute se luptă să-şi salveze cariera

– material apărut azi, 3 noiembrie 2012, în ediţiile print şi online ale cotidianului Evenimentul zilei

Pugilistul român va lupta la noapte (ora 4.00) cu rusul Grachev, la categoria semigrea. Lucian nu-şi permite încă un eşec, după înfrângerea dureroasă cu Froch.

Pugilistul român Lucian Bute luptă în această noapte cu rusul Denis Grachev (ora 4.00, în direct la Money. ro şi Dolce Sport şi live text pe evz. ro, unul dintre comentatori va fi marele său rival Leonard Doroftei), într-o partidă care are drept miză centura NABF la categoria semigrea.

Partida, care va reprezenta main- event-ul galei de la „Bell Centre” din Montreal, va consemna revenirea lui Lucian în ring după dureroasa înfrângere din mai, când Bute şi-a pierdut titlul mondial IBF la „supermijlocie” după ce a fost bătut măr de britanicul Carl Froch, la Nottingham. Bute (32 de ani) luptă la categoria semigrea după o pauză de aproape opt ani.

Pugilistul din Pechea a deţinut în 2005 titlul NABF, care acum îi aparţine lui Grachev. Confruntarea de mâine dimineaţă e a 32-a din cariera lui Lucian Bute. Românul a contabilizat până acum 30 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere. „Nu sunt terminat şi voi arăta asta în lupta cu Grachev”, a declarat Lucian Bute la conferinţa de presă dinaintea meciului.

Lucian a avut de luptat în ultima săptămână cu kilogramele, deşi meciul cu Grachev va fi în limitele categoriei semigrea, una superioară celei la care s-a consacrat şi unde a fost campion mondial timp de aproape cinci ani. Bute a avut de dat jos patru kilograme. Românul, numărul trei mondial în acest moment la „supermijlocie” (după americanul Andre Ward şi britanicul Carl Froch), s-a izolat în ultimele zile, vorbind doar la conferinţa de presă.

Rusul Denis Grachev, adversarul lui Lucian Bute, e neînvins la profesionişti. „Piratul”, cum e poreclit rusul în vârstă de 30 de ani, a bifat 13 meciuri, contabilizând 12 victorii (8 prin KO) şi un egal. Grachev a declarat la sosirea în Canada că îl va învinge pe Bute înainte de limită.

În gala de la „Bell Centre” din Montreal va mai lupta un român, „greul” Bogdan Dinu. În vârstă de 26 de ani, Dinu urmează să dea piept, într-un meci de şase reprize, cu localnicul Eric Martel Bahoeli, 31 de ani. Adversarul lui Bogdan Dinu are nouă meciuri la profesionişti, dintre care şapte victorii şi două înfrângeri. Cariera de profesionist a lui Bogdan Dinu a început în aprilie 2008 şi a strâns şapte victorii în tot atâtea lupte.

8 ani au trecut de când Bute a luptat ultima oară la categoria semigrea

Programul galei de la “Bell Centre”, Montreal, Quebec, Canada
Comisia: Quebec Boxing Commission
Inspector: Michel Hamelin
Promotor: Jean Bedard (Interbox)

semigrea: titlul NABF – 12 reprize
Lucian Bute 30 victorii (24 prin KO) – 1 înfrângere (1 prin KO) – 0 egaluri
Denis Grachev 12(8)-0-1

semigrea: 10 reprize
Renan St Juste 23(15)-3(1)-1 vs. Allan Green 31(21)-4(2)-0

supercocoş: 10 reprize
Sebastien Gauthier 22(14)-3(2)-0 vs. Rodrigo Guerrero 17(11)-4-1

semimijlocie: 8 reprize
Mikael Zewski 16(12)-0-0 vs. Cesar Chavez 20(9)-2(2)-0

supermijlocie: 6 reprize
Francy Ntetu 7(2)-0-0 vs. Schiller Hyppolite 5(2)-0-0

uşoară: 6 reprize
Michael Gadbois 7(3)-0-0 vs. Pedro Navarrete 28(17)-16(2)-3

grea: 6 reprize
Bogdan Dinu 7(4)-0-0 vs. Eric Martel Bahoeli 7(4)-2(1)-0

semimijlocie: 6 reprize
Sebastien Bouchard 3(2)-0-0 vs. Glisandy Mejia 3(2)-0-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *