Bute şi “perversa ca pe Târgul Ocna”

Deşi nicio televiziune nu s-a arătat interesată să-l aducă în casele românilor, Lucian Bute s-a bătut la Montreal pentru România.

Cel mai bun pugilist român din toate timpurile nu le poate face faţă “vedetelor” autohtone pentru care televiziunile se calcă în picioare să le smulgă o exlusivitate.

Românii n-au mai apelat la antenele pentru bulgari, ca înainte de 1989, ci au luat cu asalt internetul pentru a-l vedea pe cel mai bun “semimijlociu” din boxul mondial într-o confuntare cu titlul IBF pe masă.

Prietenii bulgari au găsit bani să transmită gala de la “Bell Center” din Montreal, acolo unde, în premieră, s-au bătut cei mai buni pugilişti profesionişti pe care îi are România. La noi nimeni n-a vrut să negocieze măcar preluarea galei. Preţul ei, undeva în jurul a 100.000 de euro.

Iubitorii de box sau doar iubitori de Bute, Diaconu ori Jo Jo Dan au strâns din dinţi, au înjurat, şi au făcut o noapte albă stând cu ochii pe internet sau cu urechea lipită de radio. 

Efortul a meritat. Bute a dat o nouă lecţie de box, făcând să se vorbească despre România şi altfel decât ca despre o ţară  în care nu se întâmplă nimic bun. Adrian Diaconu a făcut meciul vieţii sale, iar Jo Jo Dan s-a răzbunat pe un argentinian pentru înfrângerea nemeritată din meciul cu Selcuk Aydin, cel supranumit Mini Tyson.

La auzul veştii că trei români au scris din nou istorie peste Ocean, televiziunile au tresărit. Îşi vor reveni însă foarte curând. Gigi Becali, cel mai mediatizat personaj din istoria României, e mult mai interesant decât “Rechinul” Adrian Diaconu, iar blonda lui Bote vinde mult mai bine la popor decât Bute.

Lucian Bute le-a arătat tuturor cum se dă o lovitură. “Am crezut că i-am mutat ficatul”, a spus campionul mondial. N-a fost de ajuns. E mult mai tare “perversa ca pe Târgu Ocna”.

Iar pentru cei care nu ştiau deja, “cel mai vânat personaj din România” şi “cel mai celebru antebraţ din ţară”, conform televiziunilor din România “e” în Rahova. Nicidecum la Montreal.

> Editorial apărut sâmbătă, 16 octombrie 2010, în ediţia online a cotidianului Evenimentul zilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *