Bute ţine de centură

Gălăţeanul îşi apără duminică dimineaţă, pentru a patra oară, titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. În cazul unui meci egal, românul rămâne în posesia centurii. Bursa lui Bute e de un milion de dolari. Meciul va fi transmis, în direct, de la ora 5.30, de TVR 1.

Lucian Bute s-a ţinut de cuvânt şi îi va acorda în cele din urmă revanşa mexicanului Librado Andrade, singurul om care l-a trimis la podea pe gălăţean la profesionişti.

Gălăţeanul e favorit la casele de pariuri

La un an şi o lună de la prima lor confruntare, Bute şi Andrade se bat din nou. De această dată, lupta va avea loc la “Pepsi Coliseum” din Quebec şi nu la “Bell Centre” din Montreal, locul în care Bute a disputat 15 din cele 24 de partide ale sale.

Cei doi pugilişti au declanşat războiul psihologic în urmă cu mai multe zile, Bute şi Andrade ameninţându-se reciproc. “Îl voi bate şi voi arăta tuturor că sunt cel mai bun”, a spus Andrade, în timp ce Bute e sigur că îşi va păstra centura.

Lucian Bute este cotat ca favorit de toate casele de pariuri. Cota pentru o victorie a gălăţeanului e de 1,25 şi 1,29 la victorie, în timp ce un succes al lui Andrade este cotat la 3,85. Casele de pariuri au luat în calcul inclusiv o decizie de egalitate, caz în care cota e de aproape 26.

Ocolit de adversarii cu nume

Anul trecut, în octombrie, Andrade a fost la un pas de a-l învinge pe român. Trimis la podea de mexican în ultimele secunde ale meciului, Bute s-a ridicat cu mare greutate, ajutat şi de arbitrul Marlon Wright, care a întârziat numărătoarea.

Deşi e campion mondial la una dintre versiunile serioase din boxul profesionist, Lucian Bute e ocolit de adversarii cu nume, acesta fiind şi motivul pentru care el se bate, la doar un an şi o lună distanţă, din nou cu Andrade.

Germanul Robert Stieglitz, campionul mondial la “semimijlocie” în versiunea WBO, are deja programat un meci cu centura pe masă, pe 9 ianuarie, în compania lui Edison Miranda.

Carl Froch, britanicul care deţine titlul WBC, tocmai s-a luptat cu Andre Direll, pe 17 octombrie, şi nu va mai urca în ring în următoarele şase luni.

Kessler şi-a pierdut titlul

S-a vorbit la un moment dat despre un posibil meci între Bute şi Mikkel Kessler, dar fără niciun rezultat. Acum, un duel Bute – Kessler e şi mai puţin probabil.

Danezul şi-a pierdut, exact acum o săptămână, titlul WBA într-un turneu “Super Six”, după ce a fost învins, surprinzător, de Andre Ward. Titlul WBA la categoria supermijlocie îi aparţine acum lui Dimitri Sartison, un neamţ originar din Kazahstan.

Articol aparut in editia Online a cotidianului Evenimentul zilei, sambata, 28 noiembrie 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *