Campioanele lu’ tata

Am fost ieri cu fetele la bazin, la 23 August. Prima oară după aproape două luni. Şi am trăit, aşa, o chestie, pe care doar părinţii o simt, o înţeleg. Am avut surpriza să-mi văd fetele promovate în grupa avansaţilor. Şi uite aşa, fetele lu’ tata le-au spus adio coechipierilor de la iniţiere, unde densitatea e de 10 copii pe metru pătrat, şi au zburat pe culoarul 3, sau 4, nu mai ştiu exact, unde chiar fac antrenamente. Şi ce încântate erau ele, dar mai ales eu!

Am stat apoi mai bine de 45 de minute şi mi-am urmărit fetele cum bagă bazine la greu, oprindu-se doar la capătul culoarului. 1, 2, 3, 4, Larisa 10, şi, aşa cum era normal, Alexandra 8!

N-am crezut niciodată că am să le văd înotând astfel, aşa cum nu mi le imaginam pe Larisa şi pe Alexandra împlinind 6 ani. La un moment dat credeam că vor rămâne bebeluşi, fază din existenţa lor care mi s-a părut cea mai cumplită. Pentru noi, părinţii, fireşte!

Îmi amintesc când le-am dus prima oară pe fete la bazin, la Valentin. Aveau 4 ani. Le învăţasem să spună că au 5, să nu zică cineva că-s prea mici. Şi au trecut de atunci aproape 2 ani. Doi ani în care am fugit de la serviciu, şi eu şi d-na Anişoara, am alergat, am transpirat, am târât copiii prin zăpadă la minus 20 de grade, uneori cu mucii în gură, important era să nu aibă febră, am ajutat-o pe Larisa să-şi înfrângă timiditatea şi frica de apă.

Iar fetele au progresat, uneori prea încet din punctul de vedere al unui adult, şi le admir acum înotând aşa cum eu nu o făceam la vârsta lor, sau, mă rog, nu îmi amintesc.

“Şi uite aşa vine şi prima sută fără pauză, apoi primul concurs, iar mai târziu prima diplomă”, îmi spunea Valentin, profesorul lor, un băiat de zahăr. Am ţinut ca fetele să facă un sport, încă de mici. Înotul a fost perfect pentru nişte raci ca ele. Nu ştiu dacă fetele lu’ tata vor ajunge campioane. Şi ştiţi de ce? Pentru că pentru mine, ca părinte, Ana Larisa şi Maria Alexandra sunt deja campioane.

2 thoughts on “Campioanele lu’ tata

  1. Ma bucur mult pentru tine, ai doua fete atat de reusite, iti doresc sa iti aduca numai bucurii si sa ajunga CAMPIOANE in cursa vietii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *