Carl Froch

bute-1341569212

Mi-am început revista presei de astăzi cu “L’Equipe”-ul, în căutarea de amănunte despre reuninunea atletică de diseară, de la Lucerna.

Greu de găsit însă. Elvţienii nu prea dau din casă! 

Răsfoiesc “feisbucul”, unde, de multe ori, descopăr exclusivităţi din lumea sportului.

Apoi, brusc, deschid “BBC”-ul, având, aşa, un “filing”.

Nu ajung să citesc însă nicio ştire despre atletism, pentru că englezii mă informează, cu litere de o şchioapă că domnul Carl Froch a decis să se retragă din box. Titlul e clar. Nu e ceva de genul: “INCREDIBIL. Vezi ce decizie a luat Carl Froch” sau “Anunţ şocant în lumea boxului” sau “Ştirea care schimbă lumea boxului”. Nimic din toate astea.

“Fostul campion mondial se retrage”, scrie BBC.

La fix 11 zile după ce a împlinit 38 de ani, Carl Froch a spus stop carierei de profesionist, o carieră începută în martie 2002. Avea 24 de ani.

Cică mental, Froch nu mai are motivaţie!

Nouă, românilor, Froch ne va rămâne pentru totdeauna în memorie ca fiind omul, în materie de box, care ne-a trezit dintr-o visare de aproape cinci ani, cât timp Lucian Bute a fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Nu ştiu câţi români au alte puncte de reper vizavi de cariera britanicului poreclit “The Cobra”. 

Fără un stil spectaculos, Carl Froch va rămâne însă unul dintre cei mai puternici pugilişti din ultimii ani la această categorie.

S-a retras lăsând vacante două titluri la “supermijlocie”, IBF şi WBA. 

33 de victorii (24 prin KO) şi 2 înfrângeri, acestea sunt cifrele unei cariere de excepţie pentru Froch, care s-a bătut cu nume grele precum Brian Magee, Serghei Tatevosian, Jean Pascal, Jermain Taylor, Andre Dirrell, Mikkel Kessler, Arthur Abraham sau Andre Ward.

Singurii care l-au învins au fost Kessler şi Ward. În faţa danezului şi-a luat revanşa. Ward n-a dorit să se mai bată cu Froch. Adevărul e că fost şi accidentat multă vreme. De Ward vorbesc.

Anunţul retragerii lui Carl Froch vine exact în ziua în care Lucian Bute va anunţa numele următorului său adversar.

Românul nostru nu şi-a mai revenit după bătaia soră cu moartea încasată acum trei ani la Nottingham în faţa lui Carl Froch. Nu mă poate contrazice nimeni în această privinţă.

Dar nu cedează. Luna viitoare va urca din nou în ring după o pauză de un an şi jumătate, dacă între timp nu se va accidenta.

Bute poate răsufla uşurat după retragerea lui Froch, dar, atât cât îl cunosc pe Lucian, el va fi măcinat în continuare de gândul că nu şi-a putut lua revanşa în faţa britanicului.

E mai bine aşa, Luciane.

Deci, Froch s-a retras, tati. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *