Celtic – Rangers, ultimul mare derby al sezonului în Europa

Celtic şi Rangers se întâlnesc în această seară, de la ora 21:45 (în direct la Sport 1), într-un meci în care miza e doar orgoliul măsurat în cele 387 de derbyuri disputate până acum.

Celtic Glasgow şi Glasgow Rangers, echipele care fac legea în fotbalul scoţian, se întâlnesc în această seară, pe “Celtic Park”, pentru a patra oară în acest sezon.

Celtic n-a reuşit să-i bată pe protestanţi în acest sezon, Rangers trecându-şi în cont două victorii (ambele pe teren propriu) şi un egal (în deplasare). Celtic nu şi-a mai învins rivala de moarte în campionat din decembrie 2008.

În acest sezon, Rangers a defilat, în acest moment aflându-se pe prima poziţie în Scottish Premier League la 11 puncte de Celtic. Campionatul scoţian a ajuns deja la faza play-offului. Poziţiile celor doi granzi ai Scoţiei nu sunt puse în pericol de niciuna dintre urmăritoare.

Considerat unul dintre cele mai mari derbyuri ale planetei, Celtic – Rangers, numit “Old Firm” de britanici, a ajuns la episodul 388. Celtic şi Rangers s-au întâlnit pentru prima oară 6 septembrie 1890, catolicii de la Celtic învingând atunci cu 1-0. Celtic a contabilizat în duelurile cu marea rivală 138 de victorii. Rangers a învins de 155 de ori, în timp ce 94 de meciuri s-au încheiat la egalitate.
Meciul din această seară va fi arbitrat de Calum Murray.

> Articol apărut în ediţia Online a cotidianului Evenimentul zilei, marţi, 4 mai 2010.

2 thoughts on “Celtic – Rangers, ultimul mare derby al sezonului în Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *