CFR – mania (varianta 2009)

Din cea mai simpatizata echipa a fotbalului romanesc, CFR Cluj a devenit intr-un timp record o prezenta antipatica pe harta Ligii I. Si nu o spun numai eu, ci si simplii sporteri, microbisti, ori presedintii de cluburi care transpira din greu in tentativa lor de a-i baga bete-n roate CFR-ului. Zilele trecute, cineva, nu spui cine, persoana importanta, ma avertiza: “Sa vezi ce are sa pateasca CFR la Craiova. Se pun astia cu tunurile pe ei, cu arbitrii, cu tot, doar sa-i elimine din lupta pentru titlu. E miza mare! “. Mi-am ris in barba, pentru ca impotriva CFR-ului nu trebuie sa asmuti arbitrii. E de ajuns sa-l angajezi pe Dusan Uhrin junior. Cehul a reusit in Gruia ce n-au reusit Gigi Becali, Borcea, Copos, Mircea Sandu sau Marian Iancu. Pentru asta din urma am rezerve, ca doar el l-a dat afara pe “maestrul” Uhrin de la Poli. N-am vazut meciul de la Craiova. RCS-ul bata-l vina! Am vazut insa cele mai importante faze ale meciului pe net. Am vazut penalty-ul acordat de Diaconu oltenilor la 1-o! Si mi-am amintit de vorbele amicului, om cu greutate in fotbalul nostru. Ca s-a terminat 4-1 nici nu mai  conteaza. Sunt rezultate normale pentru Dusan Uhrin. Trombetta sau Ando, oameni care nu se ridica la “valoarea” lui Uhrin, n-ar fi incasat vreodata 4 goluri de la Craiova. Daca imi amintesc bine, cu Ando, CFR a batut la olteni ca la fasole. Si intr-un moment foarte bun pentru Craiova la vremea aia. Dar nu mai conteaza.

Conteaza ca oamenii aia odinioara simpatici de la CFR au uitat de unde au plecat. Raspund la telefoane preferential, in functie de marimea limbii de la capatul celalalt al firului si, mai grav, isi arata limitele in ceea ce priveste fenomenul fotbalistic. Pacat ca o echipa care reusea sa intrerupa hegemonia capitalei in vara s-a stins asa de repede. Si ce declaratii razbateau dinspre Cluj, mama, mama. Pacat…

3 thoughts on “CFR – mania (varianta 2009)

 1. Eu am parerea mea:

  ca cfr-ul a jucat din instinct si nu din cauza ca andone sau trombetta erau antrenori grozavi. cuma venit uhrin si-a bagat putina disciplina in ei, s-au vazut rezultatele.
  cam ce s-a intamplat la Real madrid cand a fost angajat vanderlei luxemburgo, lopez caro sau alti amatori cu dorinte de cizelare a caracterelor mai puternice ca ei.

  Pai bine ma, noi am ajuns sa importam antrenori din cehia? pardon, fii de antrenori din cehia?

  cat despre ando si trombetta, s-au prezentat la fel de slab ambii.

 2. Mie imi place dushan si stilul lui nemtesc de a pregatii echipa.
  Muresan merita o lectie pentru declaratia aceea cu Liga Campionilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *