Comunicat: MINI şi Dezeen prezintă “Frontiere – Viitorul Mobilităţii” la designjunction 2014

MINI_si_Dezeen_prezinta_Frontiere_-_Viitorul_Mobilitatii_la_designjunction_2014_small_800x441 MINI_si_Dezeen_prezinta_Frontiere_-_Viitorul_Mobilitatii_la_designjunction_2014_small_800x451
Tineri designeri îşi prezintă viziunea asupra mobilităţii în cadrul Festivalului de Design de la Londra.

Împreună cu revista online Dezeen, MINI a mandatat şase tineri designeri care sunt în vogă să studieze modul în care designul şi tehnologia pot transforma modul în care vom călători în anii ce urmează.
Designerii Pernilla Ohrstedt, Lucy McRae, Keiichi Matsuda, Alexandra Daisy Ginsberg, Matthew Plummer-Fernandez şi Dominic Wilcox îşi vor prezenta viziunile în cadrul “Frontiere – viitorul mobilităţii”, o expoziţie de pionierat la designjunction, în cadrul Festivalului de Design de la Londra (17-21 septembrie).

Fiecare exponat va fi inspirat parţial de spiritul mărcii MINI şi de nou lansatul MINI, care combină designul emblematic şi tehnologia de ultimă oră.

Cei şase designeri stabiliţi în Londra vor explora această temă prin forme diverse, care încorporează ştiinţa, ingineria, cinematografia şi arta de performanţă.

Următoarele imagini şi videoclipuri sunt o introspecţie în inspiraţia lor şi o avanpremieră interesantă a muncii lor înainte ca lucrările finale să fie prezentate în cadrul expoziţiei, “Frontiere – Viitorul Mobilităţii”.

Într-un viitor al automobilelor complet automate şi controlate de computere, airbagurile şi zonele de deformare sunt redundante, după cum propune artistul, designerul şi inventatorul britanic Dominic Wilcox.

Aşa că de ce nu s-ar construi un automobil din vitralii complicate? Automobilele sigure şi fără conducător din viitor vor elibera designerii să creeze concepte radical diferite de maşini, unele în care să poţi sta şi să dormi în timp ce eşti dus spre destinaţie.

Originar din Columbia Britanică, artistul Matthew Plummer-Fernandez reinterpretează tradiţionala păpuşă cu arc de pe bordul automobilelor ca un companion personal, printat 3D, ce este utilizat pentru a comunica cu maşina. Ideea a fost inspirată de obiceiul de a lipi mici figurine pe bord pentru a purta noroc.

Arhitectul Pernilla Ohrstedt va concepe spaţiul expoziţional MINI de la designjunction şi va prezenta abordarea ei privind viitorul călătoriilor.

Pernilla prevede că automobilele noastre vor fi capabile, în curând, să colecteze scanări 3D detaliate ale mediului înconjurător, în timp ce conducem – şi va explora cum vom putea utiliza acest lucru pentru a crea, în timp real, hărţi 3D ale oraşelor.

“Frontiere – Viitorul Mobilităţii”, prezentat de MINI şi Dezeen, are loc la designjunction – Vechiul Oficiu de Sortare -, în perioada 17-21 septembrie, ca parte a Festivalului de Design de la Londra. Avanpremiera pentru presă are loc la 17 septembrie, expoziţia pentru public are loc între 18 şi 21 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *