Craciun fericit…

Dam telefoane, trimtem sms-uri, mail-uri, ne uitam la televizor, ascultam la radio si ne prefacem ca avem un Craciun fericit. Uram de bine si celor de care n-am vrea sa mai auzim, dupa principiul ca de sarbatori e bine sa te-mpaci cu toata lumea si constatam cu o oarecare satisfactie ca unul sau altul nu ne-a uitat. E o inflatie de zimbete de fatada, minciuni pe post de adevar absolut, juraminte strimbe, promisiuni fara acoperire si mitocanisme. Frustrarile reapar in aceasta perioada mai abitir ca in alte dati, iar egoismul ne face sa privim doar in farfuria plina cu sarmale si la paharul cu vin din fata noastra.

Ne facem de cap, fiecare cum ne pricepem, unii printre cunoscuti (denumiti uneori si prieteni), altii inconjurati de vise nascute irealizabile. Uitam sau nu mai vrem sa stim ca multi traiesc la limita supravietuirii. Ca nu au avut bani pentru masa de Craciun si nici pentru cadouri. Tot ceea ce iti doresti e in schimb doar in buletinele de stiri si in pauzele publicitare. Nimeni  nu misca un deget. De ce mi-ar pasa tocmai mie? M-am saturat sa-mi bag nasul peste tot doar din dorinta de a face bine si sa fiu etichetat in fel si chip. Ma simt un Sveik, lipsit insa de umor. Mai degraba un mizantrop, poate chiar cel al lui Moliere. Zilnic sunt injurat pe forumul “Evz”, indiferent de subiectul abordat, de toti retardatii care se ascund in spatele unor pseudonime. Si nu inteleg de ce. Nu inteleg multe. Nu mai inteleg nici rostul Craciunului, atita timp cit in numele Domnului s-au facut si se fac in continuare nedreptati.

Craciun fericit…

4 thoughts on “Craciun fericit…

 1. Capul sus maestre pentru ca niciodata nu putem multumii pe toata lumea ! Banuiesc ca ti se intampla exact asa: multimea prostita de vorbele de la tv sau din presa reactioneaza furios la auzul unui adevar crud. Gandeste-te ca sunt si persoane care apreciaza ceea ce faci!

  Spiritul Craciunului a disparut de ceva timp si nu stim unde sa il cautam. Ipocrizia este mare si din pacate ne mai atinge si fara sa vrem! Sanatate si voie buna !

 2. Craciun Fericit si tie, chiar daca cu intarziere. Spiritul Craciunului il gasesc tot timpul acasa si il las acolo de fiecare data cand plec pentru ca ramane intact.
  E unul dintre putinele lucruri care au ramas nepatate.

 3. si eu am primit o groaza de sms-uri plagiate de pe net de la diversi… nu i-am inteles niciodata pe oamenii astia, doar nu cresc in ochiii celorlalti cu un mesaj copiat !! cat despre aia care scriu naspa pe net…e plina lumea de ei…adica de dobitoci.
  mariusfrancisc cred ca tinteste sus…judecand dupa stilul destul de agresiv de a scrie pe blogul asta(adica scrie destul de des,lasandu-si amprentele peste tot)…cred ca vrea sa devina comentator sportiv si tatoneaza terenul :))
  fiecare cu ale lui :)))
  MERRY CLISMAs EVERYONE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *