Deliciosu’ şi Voinicu’

Evenimentul zilei a mai pierdut doi oameni buni. În limbaj fotbalistic, aş putea spune că Evz a pierdut două tinere speranţe, doi jucători de mare perspectivă. Cristian Delcea şi Mihai Voinea, ambii de la secţia Sport, au plecat liberi de contract la Chelsea, adică la mogul, la Adevărul. După bunul lor prieten Andrei Crăciun şi după mentorul meu, Alin Paicu. Voi încerca să nu comentez plecarea lor, aşa, ca să nu fiu interpretat greşit. Ca în cazul dezertării lui Andrei Crăciun. Şi asta în ciuda faptului că acest blog e al meu, “propriu şi personal”. Scuzaţi, a fost doar un joc de cuvinte.

Ştiu. N-au putut fi opriţi, oferta de la mogul nu putea fi refuzată, ne pare rău pentru pierderea acestor două elemente tinere, de perspectivă, bla, bla, bla. Cert e că Evenimentul zilei a pierdut alţi doi oameni buni, doi oameni care vorbesc şi scriu corect în limba română. Nu râdeţi! Pentru că asta e o calitate pe cale de dispariţie la români, în presă, în orice domeniu de activitate. Oamenii, mulţi dintre ei formatori de opinie, ca şi jurnaliştii, nu mai vorbesc limba română corect. O siluiesc zilnic, o terfelesc, o supun la perversiuni sexuale. De la simple păreri, declaraţii sau cuvântări, la promouri şi spoturi publicitare, limba română a ajuns o bătaie de joc. Nu trebuie să vin cu exemple.

2 thoughts on “Deliciosu’ şi Voinicu’

  1. Scrie Adi tot ce vrei! Daca ai carte de munca acolo, risti! Daca nu, nu! De unde stii, insa, ca nu te cauta si pe tine… “mogulul”? Normal asa ar fi, valorile sa se duca dupa valori… E drept ca nu la noi, in Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *