Din Mexic la Berlin, via Hagen! Din nou în finală! Pardon, la finală!

gara hagen

“Tati, bucură-te! Eşti mai tare decât Cristiano Ronaldo! Amărâtul ăla n-a prins două finale de UEFA Champions League la rând, pe când tu joci din nou cu trofeul pe masă, al doilea an consecutiv”, se aude în telefon prietenul Sorin Breazu.

Tocmai ce l-am informat pe Sorinel că UEFA mi-a dat acreditare la finala Ligii Campionilor de sâmbătă de la Berlin, dintre FC Barcelona şi Juventus Torino!

Sorin a fost omul care m-a ajutat în toată corespondenţa cu UEFA din ultimele luni. Şi n-a fost una uşoară. Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără el, tocmai de aceea ţin să-i mulţumesc public pentru ajutorul său decisiv!

Aşadar, plec la Berlin, iar sâmbătă seară voi fi prezent pe “Olympiastadion” la finala UEFA Champions League ediţia 2015!

În urmă cu un an, după o ceartă cu cei de la UEFA (pe mail!), am primit, pentru prima oară în cei aproape 20 de ani de presă, acreditare la finala Ligii Campionilor. La Lisabona, la meciul Real Madrid – Atletico Madrid. A fost un vis devenit realitate.

Am ţinut atunci in “Live Text” pe “feisbuc”, iar aici, pe blog, un “Jurnal de Călătorie”.

Aşa voi face şi acum. Promit!

Cum acreditarea pentru finala de sâmbătă m-a prins în Germania, drumul până la Berlin va fi unul mai uşor. Azi mi-am cumpărat bilet de tren pe ruta Hagen – Berlin.

Plecarea e din Hagen (“Cel mai urât oraş din Westfalia”!), în dimineaţa meciului. Revenirea în bazinul Ruhr-ului duminică seară. Ca să am timp şi de Berlin, pentru că îl voi vizita în premieră.

Anul trecut, aventura de la Lisabona “m-a costat” trei nopţi nedormite! Acum mă va costa doar o noapte. E deja prea mult pentru “forma” în care mă aflu, dar merită! Merita şi trei!

PS: Dacă cineva doreşte să-l ajut cu vreo corespondenţă (mă adresez, fireşte, colegilor de breaslă) o voi face cu plăcere. Preţul?! Costul minutelor telefonice, măcar simbolic! Pentru amănunte, vă aştept cu mesaje!

Explicaţie foto:

În faţa gării din Hagen, acolo de unde sâmbătă dimineaţa voi “decola” spre Berlin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *