dinamo – steaua

Nu prea scriu pe blog despre ceea ce se intimpla in fotbalul romanesc. Sunt destui specialisti care isi dau cu parerea, asasinindu-ne, scriind la comanda despre un fotbal atins de toate bolile din lume. Baietii o fac la comanda sefilor sau direct la comanda celor implicati in fenomen. Nu mai e nici un secret. Asta iarna, inainte de inceperea returului, stateam de vorba cu coechipierul Octavian Cojocaru, cel care raspunde de Steaua la “Evz” si care e mare fan al “ros-albastrilor”, in ciuda faptului ca-i tavaleste mai abitir decit un dinamovist. Ii spuneam ca Steaua va lua titlul. A spus ca sunt nebun, dar m-a “aprobat pozitiv”, din simpatie pentru Steaua, probabil. Cunosc, imi place sa cred, prea mult fotbalul romanesc ca sa ma insel in anumite privinte. Cunosc, sunt sigur, prea bine pirghiile acestui fotbal de doi lei, a carui imagine, Dumnezeule, a fost vinduta pe bani grei. Pretul incasat de mafia fotbalului romanesc e corect. Imaginea unui fotbal corupt, ipocrit si mizer trebuie vinduta scump. Fraierii trebuie sa plateasca daca vor circ. Fotbalul romanesc e ca o telenovela de prost gust, la care poporul contribuie ridicindu-i “reitingul”. Priviti la spectacolul grotesc care a inceput de zile bune, ca preambul la “eternul derby” Dinamo – Steaua. Imi fac mea culpa daca Dinamo invinge Steaua, dar, credeti-ma, rezultatul e stabilit deja. E ca dupa Yalta. Sau dupa Malta. Spectacolul e in desfasurare insa. Cu jurnalisti atirnind de gardurile “palatului” lui gigi becali. Cu altii luind interviuri in genunchi analfabetilor erijati in actionari la echipa ministerului de interne. Bietii oameni nu incearca decit sa-si faca meseria, convinsi ca e bine ce fac. Se pun intrebari la care orice om normal ar raspunde intorcind spatele, se fac speculatii, se lanseaza bombe, sustinute apoi de editorialele “specialistilor”. E razboiul echipelor infiintate de oamenii care au pingarit istoria acestui popor. E razboiul echipelor care anul trecut au ingropat CFR-ul, “echipa ungurilor”. De ce n-ar mai face-o inca o data?

3 thoughts on “dinamo – steaua

 1. salut adi

  bun articol. Ar trebui sa scrii mai des despre fotbal. La ce ajuta parerea ta de rau la adresa pacientului numit :liga 1: (mai nou, asta inseamna fotbal in romania, liga 1, atat, in rest, dumnezeu cu mila, nimanui nu-i pasa), daca nu te si implici.

  chiar azi am postat un comentariu intr-un ziar de sport care parca devine pe zi ce trece o albie de porci. Un soi de ziar manelar fotbalistic, pt ca liga 1 se aseamana cu o manea, uleioasa si gretoasa, in care actori sunt analfabetii mentionati de tine si mai ales poporul asta imbecil care cumparandu-l, accepta si uneori parca se bucura de mocirla din el.

  ms pt parere, mi-a f

 2. superb! in liga 1 e clar ca banii si famiglia fotbal conduc.mi-am placut mult ca ai scris gigi becali cu litere mici .. eu as fi scris razboinicul lumii fara sa ii mai scriu numele.. nu merita!

 3. cei mai in varsta nu mai cumpara ziare, interesul pentru a vedea meciurile pe stadion este si el destul de scazut, cel putin la liga a II-a cifra maxima de spectatori pare a fi 3000 (pe tot campionatul). Dar totul are un sfarsit, eu sper sa fie anul asta! Pentru ca omul s-a saturat de circ (sau sunt naiv sa sper asta ?). In ceea ce-i priveste pe cei care scriu la comanda sau pentru ca asa ii duce capul, patronii vor realiza ca dupa campania de minciuni electorale nu vor mai avea nevoie de niscaiva ziare si vor concedia “tonomatele”.
  S-a distrus industria, agricultura, multe sporturi au disparut, va veni si vremea cand vor ramane cateva ziare, ca acum vreo 20 de ani si atunci vor rezista numai cei care vor fi cititi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *