Divizia A! La concurență cu fetele. Cronică, tati!

Am promis că după meciurile importante din Divizia A la fotbal, Liga I cum i se spune acum, dar eu tot Divizia A am îi voi zice, voi veni cu ceva comentarii. Prea scrie toată lumea, tati!

Mi-am dat cu părerea despre primele trei meciuri, într-o postare anterioară. Nu puteam rămâne nepăsător la debutul Stelei în noul sezon, mai ales că acesta a coincis cu cel al antrenorului Nicolae Dică, băiat bun, dar nu de antrenor la Steaua.

Încep însă cu primul meci vizionat duminică, cel de la Giurgiu, dintre Astra prietenului Edward Iordănescu și echipa mea favorită în acest sezon, Sepsi Sepsiszentgyörgy. Tristețe mare, tati… Tribune golașe, fotbal servit cu lingurița de niște băieți plătiți regește pentru România.
La un moment dat am dat pe Eurosport, la Olanda – Norvegia, primul meci de la turneul final al Campionatului European feminin de fotbal.

21.732 de spectatori pe „Galgenwaard” din Utrecht! Cât la toate meciurile primei etape de la noi! În tribunele arenei din Utrecht, printre cei 21.732 de spectatori s-au aflat Willem-Alexander,  King of the Netherlands, tati, ci soția, marele Louis van Gaal, al cărui nume întreg e Aloysius Paulus Maria van Gaal, Pierre van Hooijdonk, fostul atacant al naționalei Olandei, dar și alți băieți de băieți.

Meciul de la Utrecht a fost peste cel de la Giurgiu, o spun cu mâna pe inimă. A bătut Olanda cu 1-0. Și, apropo de Olanda, să vă spun ceva interesant. Naționala feminină de fotbal a Olandei a modificat sigla de pe tricouri, cea cu leul, adaptând-o foarte inspirat. În locul leului a apărut o leoaică. „Pentru că fără femei nu poate fi concepută viața”, a spus ofițerul de presă al naționalei feminine de fotbal a Olandei. Olanda, tati, țara cea mai tolerantă cu deviațiile umane în ceea ce privește sexul, vorbește despre femei în stilul cel mai puritan! „Leoaicele luptă în echipă”, a mai spus domnișoara ofițereasă! Frumos!

Gata, mă întorc la Divizia A. Am așteptat cu sufletul la gură debutul Stelei. Adversară a fost supercampioana României, celebra grupare FC Voluntari. Doamne, cât a pătimit Steluța! Cu un antrenor mai degrabă de șah decât de fotbal, Steaua a bătut în prelungiri. Ajunsesem deja la Eurosport, aveam ceva atletism de comentat, și priveam la cronometru. Prelungiri. „Câte minute mai sunt?”, m-a întrebat Sorin Niculescu, colegul meu. „Patru, dar să știi că Steaua va da gol. Nu are cum să nu bată. Se joacă handbal, tati. Voluntariul s-a băgat cu curul în poartă, nu are cum să evite golul”, zic. Și peste mai puțin de două minute, Man, puștiul ăla pe care șefii Stelei se pregăteau deja să-l desființeze și să-l anunțe că va pleca sub formă de împrumut pe durată nederminată pe planeta Marte, a băgat-o în ațe! Știu, Steaua a beneficiat de norocul său proverbial, ar zice unii. Aiurea! De câte ori nu și-au luat-o „caporalii” în același mod. Vreți să vă reamintesc?!
Rămân la părerea că Nicolae Dică a fost adus la Steaua doar pentru că e băiat cuminte. Dacă vrei să faci performanță la Steaua, atunci aduci un antrenor cu „A” mare, cu personalitate.
Apropo de Man, băiatul care a marcat golul victoriei. Nici nu l-am văzut la față după faza cu pricina, camerele de luat vederi fiind mult mai preocupate să imortalizeze pentru eternitate imaginile cu adevărații antrenori ai echipei, aflați la „oficială”.

budescu foto: giurgiuveanul.ro

Era să uit, la Steaua a debutat și Constantin Budescu, petrolist de petrolist, omul care nu poate juca mai sus de Liga I pentru că, pur și simplu, nu își dorește. Nu cred că există în țara asta un fotbalist mai sincer cu el însuși decât Costică. Ce îi trebuiesc lui străinătățuri? Nu am citit reacții vizavi de jocul prestat de el aseară. Știu însă ce s-ar fi întâmplat dacă meciul se încheia 1-1!

Azi, pășesc în noul sezon Viitorul Constanța, campioana României, și CFR Cluj, fostă campioană în spațiul carpato-danubiano-pontic!

Va urma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *