Dumitru Graur e noul preşedinte al APS

Cunoscutul om de televiziune Dumitru Graur a fost ales astăzi la prânz în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Presei Sportive. Cotidianul Evenimentul zilei e reprezentat pentru prima oară în această organizaţie prin Adi Dobre, care a obţinut cele mai multe voturi (341) în cursa pentru un loc de membru al Consiliului APS.
Dumitru Graur e de astăzi noul preşedinte al Asociaţiei Presei Sportive, una dintre cele mai vechi asociaţii gazetăreşti din România.
Cunoscutul om de televiziune l-a avut contracandidat pe Aristotel Bunescu, de la Agerpres, pe care l-a învins cu 309 voturi la 122. La alegerile de astăzi, au fost votate în acelaşi timp funcţiile de vicepreşedinte, secretar general şi de membrii ai Consiliului (patru locuri).

Adi Dobre, cele mai multe voturi

Din noua conducere a Asociaţiei Presei Sportive din România, for care va fi condus de Dumitru Graur, vor face parte Vlad Enăchescu – vicepreşedinte (Dolce Sport, 246 de voturi adunate), Cătălin Tudose – secretar general (sport365.ro, 260 de voturi), Andrei Vochin – membru (Gazeta sporturilor, 304 voturi), Dorin Chioţea – membru (Adevărul, 266 de voturi), Florin Caramavrov – membru (Pro Sport, 324 de voturi) şi Adi Dobre – membru (Evenimentul zilei, 341 de voturi).
Înfiinţată în 1927, Asociaţia Presei Sportive a avut încă de la înfiinţare ca principal obiectiv “Ocrotirea intereselor morale și materiale ale ziariștilor sportivi, strângerea relațiilor colegiale și de solidaritate profesională între membrii ei, creșterea prestigiului corporației”.
În ultimii ani, managementul defectuos a adus Asociaţia Presei Sportive în pragul desfiinţării. Activitatea APS se desfăşoară de ani buni într-o cameră insalubră din Complexul Tineretului, fără cele mai elementare condiţii.

> Articol apărut în cotidianul Evenimentul zilei, ediţia online, de astăzi, 10 martie 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *