Eu cu cine votez?

Prietenul Christian Clemens încearcă de mai multă vreme să mă convingă să merg să votez. Spune că dacă nu mă duc la vot, n-am dreptul să critic ulterior. Cred că are dreptate aici. Christian se pricepe la politică. Nu pierde nici o emisiune de profil, citeşte ziarele, discută cu alţi pasionaţi de politică. Eu nici n-aş avea timp pentru toate astea. Omul meu n-are însă drept de vot, fiind cetăţean german (calitate în care acum o lună a votat-o pe Angela Merkel cu a sa CDU). Şi din acest motiv, probabil, mă terorizează periodic.

Degeaba i-am spus că îmi e scârbă de toată lumea politică. Degeaba îi povestesc despre dezamăgirile mele zilnice, pe care el nu le înţelege. În zadar îi explic că nu contează votul meu. El spune să merg, că cică aşa e civic. I-am spus că voi merge şi îl voi vota pe Nati Meir, că oricum n-are nici o şansă. Mi l-au arestat însă pe Nati. Am zis că voi da buletinul alb. Nici una dintre variantele mele nu i-a convenit. În ultima vreme, Cristi încearcă să mă influenţeze, ridicându-mi-l în slăvi pe Băsescu. E, uite aici nu m-a nimerit! Băse e un fel de angoasă a vieţii mele în ultima vreme. Băse e peste tot. Pe toate posturile tv, de radio, în ziare. Mă enervează tot acest cult al personalităţii de care se bucură Băsescu. Christian al meu îmi explică faptul că şi ceilalţi contracandidaţi ai marinarului sunt la fel de mediatizaţi. Şi ne certăm pe chestia asta.

Sincer, în acest moment, chiar nu ştiu ce să fac. Şi ca mine sunt mulţi, de asta sunt sigur. Mulţi dezamăgiţi, suprasaturaţi, scârbiţi. Şi atunci, ce e de făcut? Eu cu cine votez?

3 thoughts on “Eu cu cine votez?

  1. Eu vad mersul la vot ca mersul la dentist…daca un dentist se dovedeste ineficient sa-mi aline durerea, ma duc la altul pana gasesc unul care sa se ridice la nivelul asteptarilor. Oricum timp sa va decideti pana la alegeri mai aveti…

    Cat despre mine personal, am de gand sa votez petrolist 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *