FIFA World Cup 2014. Primele 4 zile!

MEXIC

Toată lumea joacă la pariuri! Aici la mine, în Mexic, chiar şi femeile umblă cu bilete în mână şi înjură de mama focului. “M-a scos Uruguayul… Cinci milioane luam”, se lamentează o vecină de la parter.

Încerc să o consolez, dar degeaba. Ăştia mai tineri, “balaurii”, pierd de când îi ştiu. Sunt, poate şi din acest motiv, mult mai relaxaţi. În plus, au de partea lor tinereţea!

“Vecine, nu bagi un bilet?”, sunt întrebat zilnic. Dau mereu acelaşi răspuns: “Nu, tati, mulţumesc”. Şi mă ţin tare. Constat însă că, dacă aş fi jucat, aş fi câştigat ceva bani. Am nimerit câteva rezultate. Am pariat în mintea mea!

Au trecut patru zile şi aproape zece meciuri de la debutul Cupei Mondiale din Brazilia. Partida Franţa – Honduras, asta e a zecea, e încă în desfăşurare.

N-am vrut să scriu nimic zilele astea. Am preferat să mă uit la tv, să citesc miile de postări de pe diversele reţele de socializare, să citesc ziarele de sport adevărate.

Îmi e dor însă deja de Johan Cruyff, de Paul Breitner, de Paolo Rossi, de Ronaldo (nu de portughez, ci de Ronaldo ăla adevăratul!), de Zidane, dar mai ales de Maradona. Nu că am duce lipsă de vedete la acest Mondial, dar aşa îmi place mie să fiu, mai nostalgic, mai pretenţios. Ciudată combinaţie! Auzi, nostalgic şi pretenţios!

Am avut până acum, la această Cupă Mondială din Brazlia, de toate: greşeli de arbitraj, erori tactice, comentarii de doi lei, dar şi goluri superbe, realizări de excepţie, jucători interesanţi, vedete ajunse la apus de carieră, staruri în devenire.

Favorita mea, echipa Mexicului, a debutat cu dreptul, deşi arbitrul meciului de la Natal, împotriva Camerunului, un columbian cu nume de mdicament, Roldán, avea altă misie!

Mărturisesc faptul că am aşteptat cu sufletul la gură meciul de debut al Braziliei, deşi nu mă îndoiam de victoria echipei lui Scolari, Voiam, doar aşa, să o văd. Nu m-a impresionat. Mexicul meu e în stare să răpună Brazilia, dar aici avem o mică mare problemă.

Având în vedere ceea ce se întâmplă în afara stadionelor, echipa Braziliei şi dacă nu vrea trebuie să treacă, într-o primă fază, de grupe. E obligatoriu. E directivă FIFA, FMI, ONU! De fapt, asta s-a rezolvat încă de la tragerea la sorţi.

M-am bucurat pentru Olanda, pentru că acolo joacă nişte băieţi care au debutat la echipele lor de club sub ochii mei, la Sport 1. Şi nu sunt puţini.

Iar în privinţa campioanei mondiale, Spania, veţi vedea, îşi va reveni.

Am pus de o cafea. Trag de mine să rămân treaz ca să văd Argentina lui Maradona! Pardon, a lui Messi! Pentru mine, Argentina va rămâne în veci a lui Diego, chiar dacă Messi ar face la acest Mondial ceea ce a făcut cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor în 1986, în 1990 şi în 1994 până la meciul cu România.

Mâine joacă şi Germania. Nemţii au meci greu, la prima vedere, contra Portugaliei. Germania va juca la acest mondial cel puţin o semifinală. Părerea mea!

Explicaţie foto: Naţionala Mexicului, echipa mea de suflet!
Foto: www.fifa.com

One thought on “FIFA World Cup 2014. Primele 4 zile!

  1. Ai nimerit-o cu comentatorii! Intr-o postare precedenta, de-ale tale, ai scris ca aveai rugamintea sa ne faca sa ne simtim ca si cum am fi acolo. Am ras si atunci, rad si acum! Plus cacanaria TVR-ului (cutuma, dealtfel) de a da legatura cand aproape s-au terminat imnurile. Bine ca nu dau din minutul 5, cum faceau inainte.
    P.S.: Vezi ca miercuri si duminica e rugby, in caz ca ai uitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *