“Fii cel mai bun atunci când contează cel mai mult”

Mi-am început “Revista presei” din această dimineaţă cu ziarele din Serbia.

Şi, cu ajutorul decisiv al domnului “Gugăl Transleit”, am reuşit să-mi scot pe patru file “A4” fel de fel de ştiri şi de declaraţii din tabăra naţionalei U 20 de fotbal a Serbiei, care mâine joacă un meci istoric: finala Campionatului Mondial!

Şi nu împotriva oricui, ci împotriva “Serbiei Americii de Sud”, aşa cum i-am spus acum câteva zile, într-un comentariu, Braziliei! Păi, ce, Serbiei nu i s-a spus în atâtea rânduri “Brazilia Europei”?!

Aşadar, mâine dimineaţă, de la ora 7.45, în direct la Eurosport, Brazilia şi Serbia luptă pentru titlul mondial la U 20. Tocmai în Noua Zeelandă, tati, la Auckland! Am fost acolo!

Srbija U 20Brazil

“Orice copil visează ca într-o zi să joace o finală de Campionat Mondial contra Braziliei. Nimic nu e mai frumos”, e una dintre declaraţiile lui Veljko Paunović, antrenorul Serbiei, cel care poartă încă doliu după tatăl său, şi el fost fotbalist, decedat în decembrie.

“Paunović le-a fost jucătorilor nu doar antrenor, ci şi tată, psiholog, mentor”, scriu sârbii, care sunt mândri nevoie mare de această nouă generaţie de fotbalişti, unul şi unul!

Am văzut Serbia U 20 la acest Campionat Mondial. Am şi comentat meciul din semifinală, cu Mali. Copiii ăştia ai lui Paunović m-au dat pe spate.

Au valoare, au de toate. Dar peste toate au mândrie! O mândrie întreţinută de toată presa din Serbia, de toţi sârbii.

Brazilia are cinci titluri mondiale la această categorie de vârstă. Şi cu asta am spus tot! Brazilia e Brazilia!

Am aflat din presa sârbă că lotul lui Rogerio Micale are o valoare totală de 31.230.000 de euro şi că cel mai scump fotbalist e Malcolm la Corinthians, estimat la 6 milioane!

Şi am mai citit în presa sârbă că Veljko Paunović le-a scris azi un mesaj băieţilor lui şi pe care l-a postat în vestiar: “Fii cel mai bun atunci când contează cel mai mult”!

Srbija, tati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *