“Finala Campionatului”! Care finală? Care Campionat?

stadion

Demisia din presa sportivă românească scrisă şi retribuită, petrecută în urmă cu un an şi o lună, a consemnat pentru subsemnatul şi divorţul de o competiţie care de multă vreme nu mai înseamnă nimic.

Întreaga Divizie A a fost rezumată de la acea dată doar la meciurile Petrolului, pentru că Petrolul e totuşi echipa mea de suflet. M-am lecuit însă şi de “galben-albaştrii”! Am jurat că nu voi mai călca la meciurile Petrolului decât atunci când printre titulari se vor afla cel puţin cinci jucători originari din judeţul Prahova. Băieţii pot fi chiar şi de culoare, dar găzari cu acte să fie!

Pentru că am însă un dor continuu de fotbal, iar la televizor jocul ăsta se vede de cele mai multe ori distorsionat, ies destul de des la iarbă verde. La juniori, la judeţ, la “B”, la o miuţă. Nu contează unde se joacă. Şi, de obicei, scriu despre ceea ce văd, despre ceea ce trăiesc.

Diseară voi merge pe “Arena Naţională”, la “Finala Campionatului”, aşa cum, plin de emfază, a fost botezat meciul Steaua – Târgu Mureş.

Mă duc, aşa, “de-un capris, de-un pamplezir”, vorba Ziţei din “O noapte furtunoasă”!

Mă duc pentru că simt că s-ar putea ca meciul din seara asta să fie unul istoric.

Dacă un fotbal ca cel românesc mai poate avea istorie. Aşa cum nici viitor nu mai are.

Un fotbal care-l reangajează pe Şumudică la doar câteva zile după ce a fost demis a nu ştiu câta oară în ultimii ani, un fotbal care-l redescoperă pe Flocea, un fotbal unde un preşedinte de club schimbă trei locuri de muncă într-un sezon, un fotbal care se ploconeşte la picioarele unui fost vameş mega-corupt, transformat între timp, iertată să-mi fie erezia, în Messia, însă într-unul cu angajament pe durată determinată.

Cu toată reticenţa mea faţă de Liga I, diseară voi merge la Steaua – Tg. Mureş. Mă obligă în primul rând statutul meu de jurnalist, de care nici dacă mai vreau nu mai pot scăpa.

“Finala Campionatului”, auzi! Care finală? Care campionat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *