Finala Cupei Asiei, tati!

cha du ri

Surpriză în mail-ul primit ieri de la Eurosport, în care, ca în fiecare joi, îmi vine programul pe următoarele două săptămâni.

“Saturday, January 31, 2015 – FOOTBALL Asian Cup AUSTRALIA Final – Live E2”! Aşa scrie în mail, tati.
M-am bucurat. Aşa sunt eu, mă bucur la astfel de veşti la care alţi “colegi” de breaslă ar ofta.
Aşadar, Coreea de Sud – Australia! De fapt, Australia – Coreea de Sud, asta pentru că meciul se joacă la Sydney.
Mă bucur pentru Coreea de Sud, una dintre favoritele mele la ediţia din acest an. O echipă despre care foştii mari internaţionali sud-coreeni spuneau înaintea competiţiei că “prezenţa în semifinale ar reprezenta o mare performanţă”.
Băieţii lui Uli Stielike au întrecut însă orice aşteptări. S-au calificat în finală fără să primească gol. Mai mult, au învins în grupe Australia.
“Va fi alt meci”, zice Stielike. Asta susţin şi eu.
E ora 19.00. Aştept un telefon de la Sorin Breazu, bunul meu prieten, să dăm o fugă la Academie, la Pam Pam, să mai dezbatem anumite probleme existenţiale.
Cred că am 6-7 ore de când citesc despre Australia şi despre Coreea de Sud. De fapt, doar despre cele două naţionale, despre jucătorii lor. Pe fel de fel de site-uri.
Şi aşa am aflat că Cha Du-ri joacă mâine ultimul meci în naţionala Coreei de Sud. Are doar 34 de ani, dar băiatul a zis: “Gata, ajunge”!
Cha Du-ri ăsta e băiatul lui Cha Bum-kun, poate cel mai mare fotbalist din istoria Coreei de Sud. L-am văzut jucând şi pe ăsta!
Şi am mai citit că Tim Cahill, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Australiei are origini în Samoa. Mama lui e de acolo, iar frate-su e căpitanul naţionalei de fotbal! Iar Cahill ăsta, care are 35 de ani acum, s-a însurat cu prietena lui din copilărie. Ca şi Mark Bresciano!
Şi am mai citit că Ki Sung-yueng, căpitanul naţionalei Coreei de Sud, băiatul ăla pe care “l-am debutat” la Celtic acum ceva ani la Sport 1, şi-a luat de nevastă o actriţă celebră în ţara lui, fata cu opt ani mai mare decât fotbalistul.
Şi, cu asta am terminat, după câte am citit despre ei mi-am dat seama că băieţii ăştia chiar sunt fotbalişti, nu jucători de fotbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *