Fluierele preşedintelui

Invitaţi de Mircea Sandu să vorbească deschis, într-un cadru neoficial, fără stenografă, preşedinţii de cluburi din Liga I la fotbal şi-au deschis sufletele în faţa Naşului.
Ca şi personajele făcute celebre de Mario Puzo în cartea „Naşul”, oamenii din fotbal şi-au spus păsurile în faţa şefului de la Casa Fotbalului. Ei s-au plâns că acum, în plină recesiune economică, afacerile suferă şi că, mai mult, piedicile vin inclusiv din interior. Cu doar câteva zile înainte de reluarea campionatului, toată lumea s-a văitat de arbitraje.
Ca să-i arate Naşului cât sunt de tari, preşedinţii de cluburi au propus în unanimitate excluderea din arbitraj a lui Marius Martiş, unul dintre preferaţii lui Mircea Sandu. Oamenii lui Mitică Dragomir, cel care a refuzat să participe la şedinţă, i-au arătat astfel pisica lui Mircea Sandu.
În ediţia sa de luni, cotidianul „Evenimentul zilei” anunţa că acest retur va fi unul în care miza nu vor mai fi valizele, ci arbitrii-valiză. E mult mai ieftin! Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru şi şef al CCA, spunea şi el, tot în EVZ: „Vor fi presiuni incredibile asupra arbitrilor”. Faptul că Steaua nu a cheltuit în această iarnă pe transferuri nici măcar suma aflată încă în custodia poliţiei după scandalul de la Cluj ar trebui să dea de gândit. În condiţiile în care lotul Stelei e mai subţire decât în toamnă, Gigi Becali susţine că ai lui vor lua titlul.
La fel şi dinamovistul Cristi Borcea, la fel şi clujeanul Iuliu Mureşan, cu menţiunea că ultimul are acoperirea tranferurilor făcute de CFR în această iarnă. Pe arbitrii români va fi, vorba lui Crăciunescu, o presiune incredibilă. Vor fi însă şi bani. Mulţi bani. Urmează un retur de foc, în care cei care i-au arătat pisica lui Mircea Sandu luni la FRF nu vor mai fi solidari, ci se vor fura între ei. Ca dracii!

> Editorial aparut in cotidianul “Evenimentul zilei”, editia de Miercuri, 25 Februarie 2009

2 thoughts on “Fluierele preşedintelui

  1. nu stiu daca e bine sa va dau eu sfaturi…dar unul ca mine isi doreste foarte mult sa auda (sau sa citeasca)comentariile sau parerile dvs in legatura cu meciurile tari din afara, chiar despre meciurile pe care urmeaza sa le comentati la sport1. sunteti un comentator si un om de fotbal si de sport cu mare experienta, asa ca ceea ce comentati despre un derby sau altul din campionatele puternice va fi ‘sorbit din priviri’ :)) nu va mai consumati energia cu manelizatii din fotbalul de aici…e inutil.
    multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *