Fraţii Guşă

Prietenul Bogdan, cu al său www.rpsu.blogspot.com, mi-a făcut o nouă surpriză. Deşi tânăr, omul ăsta reuşeşte să mă uimească, scriind pe blogul său materiale despre foşti jucători ai Petrolului, echipa noastră de suflet. Azi, i-am redescoperit (puteţi să citiţi accesînd de pe blogrollul meu) pe fraţii Guşă. Doi băieţi amărâţi, aduşi de la Chimia Brazi de regretatul Petre Dragomir, fostul mare jucător al Petrolului. Nea Petre, cu ai cărui băieţi am fost colegi de generală, eu şi fratele meu Edi, la 23, la Cina, a jucat la Petrolul în cele trei meciuri cu FC Liverpool. Numit în iarna anului 1983 antrenor principal la Petrolul, Dragomir a fost la un pas de a salva echipa de la retrogradare, deşi, în momentul venirii sale, nimeni nu-i dădea vreo şansă. Tot în acea iarnă, de la IUPS Chitila, Petrolul a luat un atacant, Cîrlan. Ce jucător! La finalul sezonului a plecat la Rapid. N-a jucat mult, însă, pentru că i-a fost descoperită o problemă la inimă şi a fost nevoit să se lase de fotbal, deşi era tânăr.

Doamne, ce amintiri frumoase! Mulţumesc, Bogdan!

4 thoughts on “Fraţii Guşă

  1. Pentru mine nu cred ca este un mare efort de a publica aceste articole, pentru ca dureaza doar cateva ore pe zi, ganditi-va mai bine ca oamenii astia au avut ani intregi in care au dat totul pentru Petrolul. Cateva randuri oricum sunt prea putine

  2. Buna seara.Intr-adevar,frumoase amintiri! In acel tur de campionat,Petrolul facuse doar opt puncte.Eram atunci in clasa a noua si mergeam pe stadion cu trei-patru ore inainte de inceperea meciului.Cind incepea meciul echipelor de tineret,stadionul era deja plin.Si ce frumos juca atunci Petrolul nostru! Am invins atunci si Craiova care avea o echipa exceptionala pe atunci,dar cursa pentru evitarea retrogradarii s-a oprit dupa un 2-4 cu Corvinul,o alta echipa buna a acelor vremuri.
    P.S. Astazi am fost pe stadion la meciul cu Dinamo2.Stadionul este trist,lume putina,cativa suporteri pe care-i vad in tribuna de 30 de ani. Echipa vrea, dar inca nu poate mai mult. Vom mai vedea oare vreodata stadionul plin la Ploiesti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *